sundhed

TUDCA.

 

Forskere undersøger løbende, hvad der får din krop til at krydse. Hvad er årsagerne til din sygdom eller sygdom? Fører mange sygdomme alle tilbage til den samme problematiske kilde? I stigende grad synes mange veje at føre tilbage til din levergaldekanal og fordøjelseshygiejne. Men et endnu vigtigere spørgsmål er dette:

Hvad kan jeg gøre eller tage for at få min levergaldekanal sund?

Der er næringsstoffer, du kan fokusere på at komme ind i din diæt for bedre leverfunktion. Derudover er der urter, der også kan understøtte din lever. Kaffe-lavementer kan også hjælpe med at afgifte din levergaldekanal. Men der er en skjult perle, der øger din leverfunktion, som de fleste ikke er opmærksomme på.

Den skjulte perle er TUDCA.

Hvad er TUDCA?

Tauroursodeoxycholsyre, TUDCA, er en komponent i din galdesyre. Det bruges som en terapi for mennesker, der har nogen form for problem med leveren eller levergaldekanalen. Du har kun små mængder af denne fantastiske forbindelse i din krop. At øge mængden af ​​TUDCA i din krop kan hjælpe med at rydde op i problemer, du har med din lever.

Sjov fakta: Du har muligvis kun spor, men galden fra asiatiske bjørne er næsten 50% af denne type galdesalt! Forskere mener, at dette er en af ​​grundene til, at bjørne er i stand til at dvale, så længe de gør.

Hvordan fremstilles TUDCA?

Som mange mekanismer i din krop er TUDCA lavet gennem en mikrobiel proces.

Galdesalte frigives i tarmene gennem din levergaldekanal. Derefter metaboliserer mikroberne i tarmen galdesaltene i ursodeoxycholsyre eller UDCA. Senere er det forbundet til et taurinmolekyle for at skabe TUDCA.

Dette gøres i din krop, men det kan også syntetiseres uden for kroppen gennem den samme proces.

Men mikroberne kan ikke udføre deres arbejde, hvis vi ikke giver dem galdesalte til at arbejde med.

Hvad bruges TUDCA til?

TUDCA-fordele er for det meste forbundet med at hjælpe mennesker, der har det, der kaldes kolestatiske sygdomme. Dette er problemer med galdestrømmen fra leveren til tarmene. Sådan sulter disse mikrober af galdesalte til at arbejde med.

Grundlæggende er der to måder, hvorpå dit galdesystem kan blive et problem:

 • Det kan blive fysisk blokeret.
 • Du begynder at producere mindre og lavkvalitetsgald, der ikke gør sit job.galdegangen

Hvordan kanblive blokeret?

 

Forestil dig, at dine galdekanaler skal være som et træ. Små, tynde grene på de ydre dele af din lever fører ned til større grene. Disse større grene bliver større i diameter, jo tættere på træstammen. Alle grene til sidst forbinder til bagagerummet. Bagagerummet ville være som din hovedgaldekanal væk fra leveren. De mindre kanaler tilstoppes først. Derefter blokeres de mellemliggende kanaler, indtil den vigtigste levergaldekanal bliver stærkt begrænset.

Din levergaldekanal kan blive fysisk blokeret på flere måder:

 • Galdeblæresten kan forhindre det og stoppe din strøm af galde.
 • Leverskade kan forårsage dannelse af arvæv i din galdegang, hvilket gør åbningen meget mindre, så mindre galde kan komme igennem
 • vira som hepatitis C kan skabe arvæv samt reducere kanalens åbning
 • En dårlig diæt kan gøre galden tyk og slam, ude af stand til at flyde ordentligt
 • Parasitter kan fysisk blokere galdegangen
 • Tumorer eller cyster
 • Autoimmune lidelser eller cystisk fibrose
 • Fed leversygdom kan få triglycerider til at samle i galdegangen og blokere den

Visse lægemidler kan kemisk ændre din galdestrøm og galdekvalitet. Disse inkluderer:

 • Diuretika, der anvendes til hypertension
 • Blodtryksmedicin
 • Østrogenterapi
 • Anti-angstmedicin 
 • Medicin til type II Diabetes 
 • Antibiotika

Hvad er det store tilbud om galde?

TUDCA gavner din levergaldekanal og understøtter din lever. Men hvorfor er dette vigtigt?

Ikke at have en fritflydende galdekanal forårsager en dominoeffekt, der negativt påvirker dit helbred i alle områder.

Tænk på din lever som en bys forarbejdningsanlæg. Vand fra hvert rør og afløb i byen smelter sammen til et centralt sted. Der rengøres det for snavs og forurening. Rent, renset vand strømmer derefter tilbage til alle hjem og virksomheder i byen. Det forurenede slam trækkes væk, så det ikke bliver et problem og forurener vandet igen. Cyklussen gentager sig fortsat for at beskytte folk mod forurenet vand.

Din krop er den samme. Dine lymfesystemer og hjerte-kar-systemer skubber al deres væske gennem “rørene” i disse systemer til din lever. Derefter filtrerer din lever alle væsker, der fjerner snavs og farlige kemikalier. Det rensede blod og lymfe går tilbage i omløb. Det forurenede slam, som din lever opsamler, dumpes i din galde. Derefter bliver det “trukket væk” i tarmene og ud gennem afføringen for ikke at forurene dig.

Hvis din levergaldekanal er blokeret, kan din krop ikke trække det forurenede slam væk. Det sidder stillestående i din lever og galdeblære. Udover at blive kontinuerligt udsat for skrald, som din lever ønsker at fjerne, begynder skraldet at “rådne”. Det forårsager betændelse og leverskader.  

Men problemerne forbliver ikke i din lever. Ikke at være i stand til korrekt at fjerne giftstoffer gennem din galdegang påvirker dine andre organer som dine lunger og nyrer. Det kan også få dig til at få kløende hud og øge chancerne for en bakteriel infektion.  

Galde er også nødvendig for at nedbryde og absorbere fedt og fedtopløselige vitaminer. Hvis du ikke har galde, der flyder frit til tarmene, får du mangel på disse vigtige næringsstoffer. Dette vil øge den farlige dominoeffekt endnu mere.

Den gode nyhed er, at få din levergaldekanal til at flyde kan også have en dominoeffekt – en positiv!

Der er 6 måder, hvorpå TUDCA går i gang med det samme, når du begynder at implementere det i din sundhedsplan: 

1. TUDCA stimulerer galdestrøm

Ligesom at fjerne træstammer, der vil klemme op i en flod efter en oversvømmelse, hjælper TUDCA med at fjerne, hvad der fastgør din levergaldekanal fra at flyde. Nogle undersøgelser viser, at TUDCA kan hjælpe med at få galde i bevægelse 250% mere end før du tager TUDCA! 

Ikke kun øgede TUDCA dramatisk galdefrigivelse, det forbedrede kvaliteten af ​​selve galden. Der er en større mængde galdesalte til mikroberne i tarmene for at skabe mere af din egen TUDCA.

At få din galde i bevægelse vil hjælpe dine nedstrøms organer, men det hjælper også inde i dine leverceller selv.

2. TUDCA hjælper mitokondrierne i din

levervæv Hvis levergaldekanalen er blokeret, begynder din lever at dø indefra og ud på celleniveau.

Når din lever ikke kan dumpe sine forurenende stoffer for at blive trukket væk af dine tarme, produceres en massiv mængde frie radikaler i dine leverceller. Mitokondrierne i disse leverceller er under angreb fra alle de reaktive iltarter. Det gør det umuligt for dem at udføre deres arbejde med at folde proteiner korrekt. Dine celler er programmeret til at dø, når de ikke kan udføre deres job effektivt.

TUDCA kan svømme ind og løse alle disse tre problemer i din lever.

TUDCA hjælper med at:

 • Opretholde den korrekte proteinfoldningsproces
 • Reducere frie radikale iltarter
 • Stop dine leverceller fra programmeret celledød

3. TUDCA Reducerer leverenzymer

Når din lever er under høj stress på grund af en blokeret galdegang, kan dine leverenzymer hæve sig markant. En anden TUDCA-fordel er at sænke disse leverenzymer. En undersøgelse viste, at selv en beskeden TUDCA-dosis kan sænke dine leverenzymer dramatisk på to måneder.

 1. TUDCA hjælper med at helbrede levergaldekanalen

Din lever frigiver ATP (den energi, som vores celler producerer og lever af) i galden, når den er sund. Hvis dine leverceller er dysfunktionelle, kan de ikke fylde din galde med ATP. TUDCA hjælper dine celler med at komme tilbage på sporet med at levere ATP i galdevæsken. Men hvorfor ville det være vigtigt?

Din krop har utrolige beskyttende og helbredende mekanismer på plads. Det ved, hvor vigtigt din levergaldekanal er! At udskille ATP i galden giver dine galdegangsceller ekstra beskyttelse, da det flyder forbi disse celler. (8) Dette hjælper med at forhindre dem i at blive beskadiget eller arret, da leveren dumper farlige kemikalier, der skal tages af din afføring. Stimulering af galdestrømmen og frigørelsen af ​​ATP styrker foringen af ​​din galdekanal.

5. TUDCA hjælper dine tarme

Hvis din levergaldekanal ikke fungerer korrekt, vil din tarmfunktion også ændre sig. Din blokerede galdekanal kan føre til:

 • Tarmbetændelse
 • Ændret genekspression i tarmen
 • Lækagtig tarm
 • Ændret tarmmikrobiom
 • Øget insulinresistens
 • Skader og tab af mikrovilli 

Endnu en gang redder TUDCA-fordele dagen på alle fronter af kampen!

TUDCA kan sænke dit inflammatoriske respons i tarmen såvel som de inflammatoriske cytokiner. Det kan ændre dit genekspression til det bedre. Det hjælper med at styrke de stramme kryds i din tarm, hvilket hjælper med at eliminere utæt tarm. TUDCA hjælper med at størkne tarmbarrieren. (Er den virkelige årsag til din utætte tarm en blokeret levergaldekanal?)

TUDCA kan hjælpe med at gendanne det rigtige mikrobiom i tarmene og give dem flere galdesalte at arbejde med. Lavt niveau af galde bidrager også til SIBO eller bakterietilvækst i tyndtarmen. SIBO skaber betændelse og store fordøjelsesproblemer. TUDCA standser denne ubalance og nulstiller ligevægten. Et bedre mikrobiom hjælper dig også med at få et forbedret insulinrespons.

TUDCA hjælper med at beskytte og genoprette mikrovilli i tarmene. Ikke at have nok sunde mikrovillier til at absorbere næringsstoffer vil skabe mangler i både mikro- og makronæringsstoffer. Styrkning af microvilli kan være den vigtigste TUDCA-fordel for tarmene.

Bedre galdestrømning fortsætter også nedstrøms til tyktarmen. TUDCA hjælper med ulcerøs colitis og enhver betændelse, du måtte have i tyktarmen. Det hjælper med at beskytte mod celledød i slimhinden i dit tyktarm, svarende til hvordan det beskytter cellerne i din lever.

6. TUDCA hjælper med at beskytte dig mod vira

Virus som hepatitis kan beskadige din lever og forhindre den i at fungere godt. Hepatitis kan være en ødelæggende virus at erhverve. TUDCA kommer til undsætning igen og hjælper med at blokere virussen i at komme ind i dine celler. Det står foran dine cellereceptorer som et skjold.

Men det er ikke den eneste virus, som TUDCA hjælper med at beskytte dig mod.

Influenza A er også blokeret fra at komme ind i dine celler med TUDCA. Det har vist sig at hjælpe med at stoppe virussen i at replikere. TUDCA kan endda øge din krops evne til at bekæmpe virussen. Det hjælper dine immunceller med at dræbe virussen hurtigere.
TUDCA kan også hæmme RSV-infektion i at sprede sig i din krop. 

Denne galdekomponent er en god forsvarsspiller mod vira!

TUDCA hjælper også andre sundhedsmæssige problemer.

Du kan ikke undervurdere TUDCA-fordelene på din galdegang, og hvordan det vil påvirke dit helbred. Men TUDCA stopper ikke der. Det kan også have en positiv effekt på andre områder af kroppen.

Disse bonusfordele sker over tid, når du konsekvent tager TUDCA. Men tag ikke fejl, disse fordele har stor indflydelse på dit generelle helbred: 

1. TUDCA hjælper skjoldbruskkirtlen

Hvor godt dine skjoldbruskkirtelfunktioner kan bestemme, hvor meget energi du har. Det kan påvirke din vægt såvel som hvor godt du bruger insulin.  

TUDCA hjælper med at øge din skjoldbruskkirtelfunktion. Det hjælper med at opregulere energi i dine celler. Brunt fedtvæv er mere metabolisk aktivt end hvidt. En undersøgelse viste, at TUDCA kan fordoble mængden af ​​brunt fedtvæv! TUDCA øger mængden af ​​energi, du bruger op, og hjælper dig med at bruge insulin bedre.

2. TUDCA hjælper hjertet

Høje niveauer af sukker i dit blod på grund af dårlig insulinforbrug påvirker ikke kun din vægt. Høje glukoseniveauer beskadiger dine endotelceller. Dette er cellerne, der stikker indersiden af ​​alle dine organer og blodkar. Denne skade øger din chance for hjerte-kar-sygdomme.

TUDCA hjælper med at beskytte disse specielle celler, der leder dit hjerte og arterier. Det reducerer oxidativ stress. Det forhindrer dine endotelceller i at blive dysfunktionelle i nærvær af for meget glukose. 

Ligesom TUDCA forhindrede celledød i din lever, kan det også hjælpe med at gøre det i din hjertemuskel. Hjertemuskulaturens celler dør under et hjerteanfald. TUDCA reducerer kraftigt antallet af celler, der dør under et hjerteanfald. Det kan også hjælpe med at helbrede dine celler, der blev beskadiget af et hjerteanfald.

3. TUDCA er neurobeskyttende

TUDCA har vist, at det hjælper med sundhedsmæssige problemer i dit nervesystem og hjerne. Det kan hjælpe med:

 • Alzheimers sygdom
 • Parkinsons sygdom
 • Huntingtons sygdomme
 • Slagtilfælde

For Alzheimers hjælper TUDCA med at forhindre DNA i at bryde, og dine celler lever længere. Det kan hjælpe med at forhindre hukommelsestab og holde din kognitive funktion kørende længere. TUDCA hjælper også med at reducere de toksiske virkninger af amyloidplaque i din hjerne.

Parkinsons sygdom er kendetegnet ved celledød og mitokondrie dysfunktion. Endnu en gang kan TUDCA øge, hvor længe dine hjerneceller lever og hjælpe dine mitokondrier til at arbejde bedre. Det kan også reducere antallet af dopaminceller, du mister over tid.

TUDCA gavner mennesker med Huntingtons meget på samme måde som Alzheimers. Ud over at beskytte dit DNA og din kognitive funktion kan TUDCA muligvis forhindre hævelse i mitokondrier.

TUDCA kan hjælpe med at beskytte din hjerne mod virkningerne af et slagtilfælde. En undersøgelse viste, at hjerneskade blev reduceret med 50% på grund af TUDCA.

I alle disse tilfælde af neurologiske lidelser er den vigtige takeaway den samme:

TUDCA forhindrer dine hjerneceller i at dø.

TUDCA – grundlæggende, men kraftfuld

Det er fristende at afvise, hvor potent TUDCA kan være for dit helbred, hvis du kun tænker på det med hensyn til fordøjelsen. Stimulerende galdestrømning påvirker dit helbred i alle områder. Dette er grunden til, at sundhedspersonale øger deres fokus på at få din levergaldekanal til at flyde godt. Det forbedrer din:

 • Lever
 • Mitokondrier
 • Tarmfunktion og microbiome
 • Skjoldbruskkirtel
 • Virusbeskyttelse
 • Heart
 • Brain
 • Genekspression

 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button