sundhed

Top 7 Baicalin-fordele – Kinesisk kranietæppe, Huang Qin, Scutellaria Baicalensis, hætteklædte urt.

Baicalin er et godt urtetilskud til sundhedsmæssige fordele. I denne artikel udforsker vi de bedste Baicalin-fordele, som du kan opleve i dag.

Der er en række forskellige navne, som folk bruger til Baicalin. Disse inkluderer den kinesiske hovedhætte, Huang Qin, Scutellaria baicalensis (det videnskabelige navn) og Hooded Willow Herb. Mindre almindelige navne inkluderer Mad Bark og Baikal.

Baicalin har en lang historie med anvendelse i traditionel kinesisk medicin. Tidligere blev det brugt som tonic til lang levetid og til at fremme et sundt hjerte og sind. I dag bruges Baicalin-ekstrakter som et stærkt kosttilskud. 

1. Afslapning og 

stressfrigivelsesundersøgelser har antydet, at Biacalin har potentialet for stærke fordele ved stresslindring og afslapning. Baicalin virker på GABA-receptorer i din hjerne, som er kroppens naturlige afslapningsreceptorer. GABA-hormonet produceres af din hjerne for at fremme søvn, smertelindring og afslapning.

Baicalin er specifik, idet den kun retter sig mod GABAA- receptorer (specifikt alpha2- og alpha3- undertyper). Dette menes at være grunden til, at fordelene ved Baicalin ved afslapning og stressaflastning opstår uden negative bivirkninger som sedation eller sløvhed.

Desuden, selvom Baicalin ikke er kendt for at producere beroligende virkninger, har forskere fundet, at det kan forbedre dine sovemønstre. Undersøgelser har vist, at indtagelse af Baicalin før søvn forbedrer både SWS (slow-wave sleep) og REM-søvnfasen.

2. Neurobeskyttelse – Baicalin hjælper med at beskytte din hjerne!

Forskere har længe vidst, at en af ​​de bedste Baicalin-fordele er dens evne til at producere neurobeskyttende effekter. Bemærkelsesværdigt er Baicalin i stand til at beskytte nerveceller mod beskadigelse under stressbetingelser. Vigtigst er det, at dette er blevet vist under hjernens iskæmi – mangel på blod / iltforsyning i hjernen.

Der er en række biokemiske mekanismer involveret i Baicalins neurobeskyttende fordele. Forskere antyder, at Baicalins interaktion med GABA-systemet med varmechokprotein 70 (HSP70) og med mitogenaktiverede proteinkinaser (MAPK’er), alle er mekanismer bag dets ekstraordinære evne til at yde beskyttelse til din hjerne.

 

3. Kan hjælpe med at øge læringskapaciteten.

Undersøgelser har vist, at Baicalin-ekstrakter kan have en evne til at forbedre hukommelse og indlæringsevner. En række dyreforsøg har vist forbedringer i fokus og hukommelsesorienterede opgaver efter brug af et Baicalin-ekstrakt.

Forskere har endda vist, at Baicalin-ekstrakter kan være lige så effektive som nogle nootropiske stoffer til fremme af forbedret hukommelse og læring. For eksempel fandt en dyreforsøg fra 2001, at Baicalin var lige så effektiv som Piracetam til at øge fokuseret opmærksomhed.

De nøjagtige mekanismer til Baicalin-fordelene ved forbedring af fokus og hukommelse er stadig ved at blive uddybet af forskere. Der er også stadig behov for yderligere forskning i virkningerne af Biacalin-ekstrakt på læring hos menneskelige deltagere, da de fleste undersøgelser er blevet udført på dyr.

4. Hjælper med at fremme et sundt kredsløb.

En vigtig måde, hvorpå Baicalin-ekstrakter hjælper med at fremme et sundt kredsløb, er at forbedre nitrogenoxidniveauerne i dit blod. Forskere har fundet ud af, at selv en meget lav dosis Baicalin er effektiv til at hæve nitrogenoxidniveauer.

Nitrogenoxid er vigtigt for at opretholde et sundhedsblodtryk. Hvis din krop ikke producerer nok nitrogenoxid, er dette kendt som endotel dysfunktion og er en vigtig risikofaktor for hypertension og hjertesygdomme. Nitrogenoxid er ansvarlig for vasodilatation – udvidelse af diameteren på dine blodkar og derved sænker blodtrykket.

Andre undersøgelser har vist, at Baicalin-tilskud kan have potentialet til at reducere fedtindholdet i dit blod. Dyreforsøg viste, at efter 16 ugers brug af Baicalin havde dyr på en fedtfattig diæt en lavere vægt og mindre fedt akkumuleret i deres lever end dem, der ikke var på Baicalin. Desuden havde de dyr, der fik Baicalin, signifikant lavere kolesterol, fri fedtsyre og insulinniveauer i deres blod.

5. Hjælper med at fremme gode blodsukkerniveauer.

Blodsukkerniveauet er især vigtigt for mennesker, der lider af diabetes. Imidlertid er det også vigtigt at opretholde sunde blodsukkerniveauer for ellers sunde mennesker.

Dyreforsøg har antydet, at Baicalin kan have potentialet til at understøtte sunde blodsukkerniveauer. For eksempel har undersøgelser fundet, at Baicalin forbedrer funktionerne af AMPK enzym, som er kendt for at reducere blodsukkeret.

Mindst en undersøgelse har vist, at høje doser Baicalin kan have lignende virkninger som et almindeligt middel til blodsukkerniveau.

 

6. Hjælper med at reducere betændelse.

Baicalin-ekstrakter har stærke antiinflammatoriske virkninger. Dette er især relevant for makrofager og immunceller. Makrofager er immunceller, der er involveret i din krops betændelsesrespons. Makrofager er specifikt involveret i initiering, vedligeholdelse og opløsning af inflammation.

Undersøgelser har vist, at ekstrakter fra den kinesiske kraniet kan aktivere den antiinflammatoriske aktivitet af makrofager. Det ser ud til, at den involverede mekanisme er en bindende aktivitet til østrogenreceptorerne i makrofager.

Baicalin har også vist sig at afbryde aktiviteten af ​​kemokiner i inflammation. Baicalin producerer en reduktion i aktiviteten af ​​udvalgte kemokiner. Dette hjælper med at reducere kroppens betændelse. Denne handling ser ud til at være gennem Baicalins binding til forskellige kemokinligander og forstyrrer derved deres aktivitet.

 

Konklusion.

Afslutningsvis er Baicalin et stærkt naturligt supplement og sundhedsfremmende. Det har en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, herunder fremme af afslapning og stresslindring, neurobeskyttelse og øget hukommelse og indlæringspotentialer. Yderligere fordele ved Baicalin inkluderer at fremme et sundt kredsløb, fremme et sundt blodsukkerniveau, reducere inflammation og muligvis fungere som et antiviralt / antibiotisk stof.

Disse top Baicalin-fordele er alle registreret i forskellige videnskabelige tidsskrifter af prestigefyldte forskere. Imidlertid er størstedelen af ​​dataene i dag stadig taget fra dyreforsøg. Der er behov for flere undersøgelser af virkningerne af Baicalin hos mennesker. Specifikt, hvordan viser Baicalin-fordelene, der er belyst i dyremodeller, at virke hos mennesker?

En ting er helt sikkert, at denne gamle planteart har en lang række potentielle fordele for dem, der bruger den. Baicalin-fordele er gode for mennesker i alle aldre. Baicalin er en bemærkelsesværdig sikker diætforbindelse med en historie, der går tilbage til traditionel kinesisk medicin for tusinder af år siden.

 

Related Articles

Back to top button