sundhed

Mesoglycan

Hvilke andre navne er Mesoglycan kendt af?

Aorta GAGs, Aorta Glycosaminoglycans, Glycosaminoglycans, Glycosaminoglycanes, Glycosaminoglycannes, Heparinoid Fraction, Heparinoids, Héparinoïdes, Mesoglicano, Mésoglycane, Mucopolysaccharide, Sulfomucopolysaccharide.

Hvad er Mesoglycan?

Mesoglycan er et stof opnået fra ko lunge eller ko blodkar (svinetarmaorta) eller. Det bruges som medicin til forskellige blodkarforstyrrelser. Afhængigt af anvendelsen tages mesoglycan gennem munden eller påføres huden eller gives ved injektion i muskelen (intramuskulært) eller blodbanen (intravenøst ​​ved IV).

Mesoglycan bruges til behandling af “hærdning af arterierne” (aterosklerose); hæmorider;hævelse (betændelse) i blodkarrene (vaskulitis) dårlig blodcirkulation, som kan føre til åreknuder og andre blodkarproblemer bensår høje blodfedtniveauer, især høje triglycerider; og slagtilfælde.

Det bruges også til at reducere smerterbenene iunder gang , der ofte opleves af mennesker med perifer arteriesygdom (PAD).

Mesoglycan bruges undertiden til at forbedre tænkeevner hos mennesker med dårlig blodcirkulation i hjernen.

En anden anvendelse er forebyggelse af blodpropper i benene (dyb venøs trombose, DVT).

Mesoglycan påføres undertiden direkte på huden til behandling af bensår.

Sundhedsudbydere giver mesoglycan som et skud til behandling af dårlig blodcirkulation, bensår, hjertesygdommeog slagtilfælde. De giver det intravenøst ​​til behandling af iskæmi i underekstremiteter, en tilstand hvor ilt ikke kommer til vævet i benene på grund af blodkarproblemer.

Muligvis effektiv til …

 • Forbedring af tænkning og livskvalitet hos mennesker med begrænset blodgennemstrømning til hjernen. At tage mesoglycan gennem munden ser ud til at forbedre iltningen i hjernen og livskvaliteten, når den bruges over en 6-måneders periode. Der er nogle beviser for, at mesoglycan kan virke såvel som standardbehandling med medicin, der fortynder blodet.
 • Høje niveauer af blodfedt kaldet triglycerider. At tage mesoglycan gennem munden ser ud til at reducere total og meget lav densitet lipoprotein (VLDL) triglycerider hos mennesker med høje blodniveauer af triglycerider.
 • Reduktion af smerte, når man går hos mennesker med en sygdom kaldet perifer arteriel sygdom. Skiftende intravenøse og orale mesoglycan synes at forbedre gåafstand hos patienter medbenene smerter i på grund af perifer arteriel sygdom. At give mesoglycan som et skud i 3 uger og derefter tage mesoglycan gennem munden i 20 uger synes også at forbedre gåafstand hos disse patienter. Dog tager mesoglycan gennem munden at være mindre effektiv til at forbedre gåafstanden end at tage stoffet defibrotid.
 • Behandling af dårlig cirkulation, der kan føre til åreknuder og andre tilstande. Der er nogle beviser, der giver mesoglycan gennem munden eller som en injektion, der kan forbedre symptomerne forbundet med forskellige venetilstande, herunder åreknuder og hævede vener (flebitis), når de anvendes over en periode på 1-3 måneder. Påføring af mesoglycan direkte på huden synes også at være nyttig til behandling af bensår hos mennesker med dårlig cirkulation.
 • Behandling af bensår. Administration af en kombination af mesoglycan, givet gennem munden og som et skud, ser ud til at øge effektiviteten af ​​den sædvanlige behandling af bensår.

Muligvis ineffektiv for …

 • Blodpropper, der dannes i vener dybt i kroppen (dyb venetrombose, DVT). At tage mesoglycan gennem munden sammen med brug af kompressionsstrømper efter standard DVT- behandling synes ikke at hjælpe med at forhindre DVT i at gentage sig.
 • Slagtilfælde. At give mesoglycan som et skud og injicere dexamethason intravenøst ​​(ved IV) i 5 dage efter et slagtilfælde, derefter tage mesoglycan gennem munden i yderligere 25 dage, ser ikke ud til at forbedre resultaterne for mennesker, der har haft slagtilfælde.

Utilstrækkelig dokumentation for at bedømme effektiviteten for …

 • “Hærdning af arterierne” (aterosklerose). Der er nogle tidlige beviser for, at mesoglycan kan bremse udviklingen af ​​åreforkalkning ved at forhindre blodkarvæggene i at blive tykkere.
 • Hævelse (betændelse) i blodkar (vaskulitis). Der er nogle bevis for, at mesoglycan givet som et skud kan være nyttigt til behandling af nogle mennesker med denne tilstand.
 • Hæmorroider.
 • Andre forhold.

Flere beviser er nødvendige for at bedømme effektiviteten af ​​mesoglycan til disse anvendelser.

Hvordan fungerer Mesoglycan?

Mesoglycan ser ud til at have effekter, der forbedrer blodgennemstrømningen og reducerer risikoen for koagulation.

Er der sikkerhedsproblemer?

Mesoglycan er MULIG SIKKER for de fleste voksne, når det tages gennem munden. Det kan forårsage kvalme, opkastning, halsbrand, hovedpine, diarréog hudreaktioner.

Fordi mesoglycan kommer fra animalske produkter, er der en risiko for, at sygdomme ved et uheld kan overføres fra syge dyr.

Der er ikke nok information til at vide, om mesoglycan er sikkert, når det anvendes på huden eller gives intravenøst ​​(ved IV).

Særlige forsigtighedsregler og advarsler:

Graviditet og amning: Der er ikke tilstrækkelig pålidelig information om sikkerheden ved at tage mesoglycan, hvis du er gravid eller ammer. Bliv på den sikre side og undgå brug.

Blødningsforstyrrelser: Mesoglycan kan forårsage blødning hos mennesker med koagulationsproblemer. Brug med forsigtighed.

En allergi over for blodet tyndere heparin:Mesoglycan kan forårsage allergiske reaktioner hos mennesker, der er allergiske over for heparin eller relateret lægemiddels.

Kirurgi: Mesoglycan kan nedsætte blodpropper. Der er en vis bekymring for, at det kan forårsage ekstra blødning, hvis det anvendes nær operationstidspunktet. Stop med at bruge mesoglycan mindst 2 uger før en planlagt operation

Doseringsovervejelser for Mesoglycan.

Følgende doser er blevet undersøgt i videnskabelig forskning:

AF MUNDEN:

 • Til forebyggelse af forstyrrelser i blodgennemstrømningen til hjernen: mesoglycan 100-144 mg pr. Dag.
 • Ved høje triglycerider: mesoglycan 96 mg pr. Dag.
 • Ved dårlig blodcirkulation: 50 mg tre gange dagligt.

INTRAMUSKULÆR:

 • Sundhedsudbydere giver mesoglycan-skud til behandling af cerebrovaskulær sygdom, dårlig blodcirkulation og sår forårsaget af dårlig cirkulation.

Related Articles

Back to top button