sundhed

Hvad er Limonen? Alt hvad du behøver at vide.

Limonen er olien ekstraheret fra appelsinskal og andre citrusfrugter.

Folk har ekstraheret æteriske olier som limonen fra citrusfrugter i århundreder. I dag bruges limonen ofte som en naturlig behandling for en række sundhedsmæssige problemer og er en populær ingrediens i husholdningsartikler.

Imidlertid understøttes ikke alle limonens fordele og anvendelser af videnskaben.

Denne artikel undersøger anvendelser af limonen, potentielle fordele, bivirkninger og dosering.

Hvad er limonen?

Limonen er et kemikalie, der findes i skorpen af ​​citrusfrugter, såsom citroner, limefrugter og appelsiner. Det er især koncentreret i appelsinskal , der udgør omkring 97% af denne skorpes æteriske olier.

Det kaldes ofte d-limonen, som er dens vigtigste kemiske form.

Limonen tilhører en gruppe forbindelser kendt som terpener, hvis stærke aromaer beskytter planter ved at afskrække rovdyr.

Limonen er en af ​​de mest almindelige terpener, der findes i naturen og kan give flere sundhedsmæssige fordele. Det har vist sig at have antiinflammatoriske, antioxidant, anti-stress og muligvis sygdomsforebyggende egenskaber.

RESUMÉ.

Limonen er en æterisk olie, der findes i skræl af citrusfrugter. Det tilhører en klasse af forbindelser kaldet terpener.

Almindelige anvendelser af limonen.

Limonen er et populært tilsætningsstof i fødevarer, kosmetik, rengøringsmidler og naturlige insektafvisende midler. For eksempel bruges det i fødevarer som sodavand, desserter og slik for at give en citronsmag.

Limonen ekstraheres ved hydrodestillation, en proces, hvor frugtskræl gennemblødes i vand og opvarmes, indtil de flygtige molekyler frigives via damp, kondenseres og separeres.

På grund af sin stærke aroma anvendes limonen som et botanisk insekticid. Det er en aktiv ingrediens i flere pesticidprodukter, såsom miljøvenlige insektafvisende midler.

Andre husholdningsprodukter, der indeholder denne forbindelse, inkluderer sæber, shampoo, lotioner, parfume, vaskemidler og luftfriskere.

Derudover er limonen tilgængelig i koncentrerede kosttilskud i kapsel- og flydende form. Disse markedsføres ofte for deres formodede sundhedsmæssige fordele.

Denne citrusforbindelse bruges også som en aromatisk olie på grund af dens beroligende og terapeutiske egenskaber.

RESUMÉ.

Limonen bruges i en række produkter, herunder mad, kosmetik og miljøvenlige pesticider. Det kan også findes i supplementform, da det kan øge sundheden og bekæmpe visse sygdomme.

Knyttet til flere sundhedsmæssige fordele.

Limonen er blevet undersøgt for dets potentielle antiinflammatoriske, antioxidant, kræft og hjertesygdomsbekæmpende egenskaber.

Imidlertid er de fleste undersøgelser blevet udført i reagensglas eller på dyr, hvilket gør det svært at forstå limonens rolle i menneskers sundhed og sygdomsforebyggelse.

Antiinflammatoriske og antioxidante fordele.

Limonen har vist sig at reducere inflammation i nogle undersøgelser.

Mens kortvarig betændelse er din krops naturlige reaktion på stress og er gavnlig, kan kronisk betændelse skade din krop og er en væsentlig årsag til sygdom. Det er vigtigt at forebygge eller reducere denne type betændelse så meget som muligt.

Limonen har vist sig at reducere inflammatoriske markører, der vedrører slidgigt, en tilstand karakteriseret ved kronisk inflammation.

Et reagensglas undersøgelse i humane bruskceller bemærkes, at limonen reduceret produktionen af nitrogenoxid. Nitrogenoxid er et signalmolekyle, der spiller en nøglerolle i inflammatoriske veje.

I en undersøgelse på rotter med colitis ulcerosa – en anden sygdom præget af inflammation – nedsatte behandling med limonen signifikant inflammation og kolonskader samt almindelige inflammatoriske markører.

Limonen har også demonstreret antioxidant virkninger. Antioxidanter hjælper med at reducere celleskader forårsaget af ustabile molekyler kaldet frie radikaler.

Ophobning af frie radikaler kan føre til oxidativ stress, som kan udløse betændelse og sygdom.

En reagensglas undersøgelse viste, at limonen kan hæmme frie radikaler i leukæmiceller, hvilket tyder på et fald i inflammation og cellebeskadigelse, der normalt ville bidrage til sygdom.

Selvom det er lovende, skal disse virkninger bekræftes af humane studier.

Kan have kræfteffekter.

Limonen kan have kræfteffekter.

I en befolkningsundersøgelse,dem, der forbruges citrusfrugtskaller, den største kilde til kosten limonen, havde en nedsat risiko for at udvikle hudkræft i forhold til dem, der kun forbruges citrusfrugter og deres saft.
En anden undersøgelse hos 43 kvinder, der for nylig blev diagnosticeret med brystkræft, oplevede en signifikant 22% reduktion i brysttumorcelleekspression efter at have taget 2 gram limonen dagligt i 2-6 uger.

Derudover fandt forskning i gnavere, at tilskud med limonen hæmmede væksten af ​​hudtumorer ved at forhindre inflammation og oxidativt stress.

Andre gnaverundersøgelser viser, at limonen kan bekæmpe andre typer kræft, herunder brystkræft.

Hvad mere er, nårgivet til rotter limonen blevved siden af ​​anticancerlægemidlet doxorubicin, hjalp limonen med at forhindre flere almindelige bivirkninger af medicinen, herunder oxidativ skade, inflammation og nyreskade.

Selvom disse resultater er lovende, er der behov for flere menneskelige studier.

Kan øge hjertesundheden.

Hjertesygdomme er fortsat den største dødsårsag i verden og tegner sig for næsten en ud af fire dødsfald.

Limonen kan nedsætte din risiko for hjertesygdomme ved at reducere visse risikofaktorer, såsom forhøjet kolesterol, blodsukker og triglyceridniveauer.

I en undersøgelseviste mus, der fik 0,27 gram limonen pr. Pund kropsvægt (0,6 gram / kg), reduceret triglycerider, LDL (dårligt) kolesterol, fastende blodsukker og fedtophobning i leveren sammenlignet med en kontrolgruppe.

I en anden undersøgelseudviste slagtilfælde-rotter, der fik 0,04 gram limonen pr. Pund kropsvægt (20 mg / kg) signifikante reduktioner i blodtrykket sammenlignet med rotter med lignende sundhedsstatus, som ikke modtog tilskuddet.

Husk, at der er behov for menneskelige studier, før der kan drages stærke konklusioner.

Andre fordele.

Bortset fra de fordele, der er anført ovenfor, kan limonen:

  • Reducere appetitten. Duften af ​​limonen har vist sig at reducere appetitten i blowflies markant. Reducer stress og angst. Gnaverundersøgelser antyder, at limonen kunne bruges i aromaterapi som et anti-stress- og angstdæmpende middel.
  • Støt sund fordøjelse. Limonen kan beskytte mod mavesår. I en undersøgelse på rotter beskyttede citrus aurantiumolie, som er 97% limonen, næsten alle gnavere mod sår forårsaget af medicinbrug.

RESUMÉ.

Limonen kan blandt andet tilbyde antioxidant, antiinflammatorisk, anticancer og anti-hjertesygdomsfordele. Imidlertid er der behov for mere forskning hos mennesker.

Sikkerhed og bivirkninger

Limonen betragtes som sikker for mennesker med lille risiko for bivirkninger. Food and Drug Administration (FDA) anerkender limonen som et sikkert fødevaretilsætningsstof og smagsstof.

Imidlertid, når det anvendes direkte på huden, kan limonen forårsage irritation hos nogle mennesker, så der skal udvises forsigtighed ved håndtering af essentiel olie.

Limonen tages undertiden som et koncentreret supplement. På grund af den måde, din krop nedbryder på, er det sandsynligvis sikkert forbruges i denne form. Når det er sagt, menneskelig forskning manglerpå disse kosttilskud.

Især kan højdosetilskud forårsage bivirkninger hos nogle mennesker. Derudover findes der ikke tilstrækkelig dokumentation til at afgøre, om limonentilskud er acceptable for gravide eller ammende kvinder.

Det er bedst at konsultere din læge, inden du tager limonentilskud, især hvis du tager medicin, er gravid eller ammer eller har en medicinsk tilstand.

RESUMÉ.

Bortset fra mulig hudirritation forbundet med direkte anvendelse er limonen sandsynligvis sikkert for de fleste at bruge og forbruge i moderation.

Potentielt effektive doser.

Da der kun findes få limonenundersøgelser hos mennesker, er det vanskeligt at give en dosisanbefaling.

Ikke desto mindre er doser på op til 2 gram dagligt blevet brugt sikkert i undersøgelser.

Kapseltilskud, der kan købes online, indeholder doser på 250-1.000 mg. Limonen er også tilgængelig i flydende form med typiske doser på 0,05 ml pr. Portion.

Imidlertid er kosttilskud ikke altid nødvendige. Du kan nemt få denne forbindelse ved at spise citrusfrugter og skræl.

For eksempel kan frisk appelsin, lime eller citronskal bruges til at tilføje limonen til bagværk, drikkevarer og andre ting. Hvad mere er, pulpy citrusjuice, såsom citron eller appelsinjuice, kan også prale af limonen.

RESUMÉ.

Mens doseringsanbefalinger ikke findes for limonen, er 2 gram dagligt blevet brugt sikkert i undersøgelser. Ud over kosttilskud kan du få limonen fra citrusfrugter og zest.

Resumé

Limonen er en forbindelse ekstraheret fra skræl af citrusfrugter.

Undersøgelser tyder på, at limonen kan have antiinflammatoriske, antioxidante og kræfteffekter. Imidlertid er der behov for mere forskning hos mennesker for at bekræfte disse fordele.

Prøv at tilføje citron, lime eller appelsinskal til dine yndlingsretter for at øge dit limonenindtag.

 

Related Articles

Back to top button