sundhed

Hvad er Calcium Bentonite Clay?

Calciumbentonitler er en absorberende slags ler, der typisk dannes efter vulkansk askealder. Det er opkaldt efter Fort Benton, Wyoming, hvor den største kilde til ler kan findes, men calcium bentonit ler findes over hele verden.

Denne ler har en unik sammensætning og kan absorbere “negativt ladede” toksiner. Folk har brugt calcium bentonit ler i århundreder som en måde at afgifte kroppen på, forbedre fordøjelsen, forbedre hudtonen og meget mere.

Fordele ved calcium bentonit ler.

Vores hverdag udsætter os regelmæssigt for pesticider, bly og spormetaller som kobber. Disse toksiner kan akkumuleres i kroppen og forhindre, at den fungerer korrekt.

Bentonit ler er blevet undersøgt og fundet at absorbere disse toksiner og andre. Faktisk spiser nogle mennesker endda små mængder calciumbentonitler som en måde at rense kroppen for disse skadelige elementer.

Calcium bentonit ler er også en populær ingrediens i hudplejeprodukter. Påføring af en lotion eller creme med bentonit ler i det skaber en barriere mellem din hud og mulige irriterende stoffer.

Bentonit ler hjælper også hudplejeprodukter med at klæbe til din hud og være mere vandtæt. Dersolcreme, der indeholder bentonitler er fundet for at være mere effektiv end nogle andre solcreme uden den.

I Iran bruges leret som en hårrens og blødgøringsmiddel. Bentonit har også vist sig at være en effektiv helbredende ingrediens på din hud og bruges undertiden i cremer til behandling af bleudslæt.

Sådan bruges calcium bentonit ler.

Du kan bruge calcium bentonit ler på flere måder, afhængigt af hvad du håber, det vil gøre.

På huden.

For at bruge bentonit ler til at rense urenheder for din hud skal du overveje en calcium bentonit lermaske. Du kan fremstille en maske som denne hjemme ved at købe bentonit lerpulver.

Når du har tilsat renset vand til pulveret, har du en lerpasta, som du kan lag på dit ansigt. Pastaen bærer en lille elektrisk ladning, der tiltrækker toksiner dybt inde i din hud.

Lad leret ligge på dit ansigt, når det tørrer, normalt i ca. 10 minutter. Fjern leret forsigtigt med en våd vaskeklud.

Internt.

Bentonit ler kan også indtages i små mængder. Du kan købe bentonit ler kapsler online eller fra en helsekostbutik.

At tage kapslerne kan øge immuniteten ved at bekæmpe bakterier, der kan gøre dig syg. Det kan også hjælpe med at rense din krop for opbyggede toksiner som aluminium, kviksølv og bly.

Bentonit ler kan endda hjælpe din tarm med at absorbere flere næringsstoffer ved at øge floraen i tarmene. At spise bentonit ler har fordele for nogle mennesker, der ønsker at forbedre symptomer på IBS, utæt tarm og andre fordøjelsesforhold.

Bivirkninger ved at tage calcium bentonit ler.

Der er ingen kendt alvorlig bivirkning ved brug af calcium bentonit ler. Det er muligt at forbruge for meget af dette produkt, så følg altid pakkens instruktioner og forbrug ikke leret i mere end fire uger i træk uden at tage en pause.

Der har været nogle tilfælde af mennesker, der bliver syge af at indtage for meget bentonitler, men disse tilfælde er meget sjældne ved normal brug.

Hvis du bruger ler til din hud, skal du lave en plasterprøve på et lille, skjult område af din hud, før du prøver det på dit ansigt. Det er altid en god ide at teste et nyt produkt eller en ny ingrediens på din hud for at se, om du har en hudfølsom eller allergisk reaktion.

Skal du prøve calcium bentonit ler?

Der er meget lille risiko i at prøve calciumbentonit ler for dets sundhedsmæssige fordele. Mens vi har brug for mere forskning for at forstå denne gamle ingrediens, har vi beviser for dens kraftige rensende og afgiftende egenskaber.

Brug af en bentonit lermaske er et sundt alternativ til masker med kemikalier og hårdere syntetiske ingredienser. Og bentonitler har dokumenteret ernæringsmæssige og fordøjelsesegenskaber

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button