sundhed

Hvad er birkevand? Fordele og ulemper.

Birkevand, også kendt som birkesaft, kommer fra træerne i Betula- slægten.

Mens det for nylig blev populært i USA, er birkevand blevet forbrugt i århundreder i Nordeuropa og Kina på grund af dets potentielle sundhedsmæssige fordele.

Det bruges også i kosmetik og andre hudplejeprodukter.

Denne artikel fortæller dig alt hvad du behøver at vide om birkevand, herunder dets fordele og ulemper.

Hvad er birkevand? 

Birkevand er saft af birketræer og høstes i det tidlige forår.

Om vinteren opbevarer birketræer næringsstoffer, der senere frigives i deres saft.

Når der er tappet, er birkevand en klar, farveløs væske med en let sød smag. Efter 2-3 dage begynder det at fermentere og udvikler en mere sur smag.

Det forbruges alene eller laves til andre produkter, såsom sirup, øl, vin og mjød.

I dag findes birkevand på flaske online og i butikkerne. Husk, at kommercielle birkeprodukter ofte indeholder tilsat sukker og smag.

RESUMÉ.

Birkevand, også kendt som birkesaft, høstes tidligt på foråret og har en klar farve og let sød smag. Kommercielt fremstillet birkevand kan også indeholde tilsat sukker og smagsstoffer.

Potentielle fordele ved birkevand.

Mens forskningen er begrænset, kan birkevand give flere sundhedsmæssige fordele.

God kilde til mange næringsstoffer.

Birkevand tilbyder adskillige næringsstoffer, især vitaminer og mineraler. Historisk ville søfolk endda drikke det for at afværge skørbug.

Mange faktorer påvirker birkevandets næringsstofsammensætning, herunder geografi, jordtype og endda træets specifikke art og alder. Stadig er det generelt lavt i kalorier og sukker, mens det er højt i næringsstoffer som magnesium og mangan. En flaske på 10,2 ounce (300 ml) indeholder:

  • Kalorier: 9
  • Kulhydrater: 3 gram
  • Sukker: 3 gram
  • Calcium: 2% af den daglige værdi (DV)
  • Magnesium: 95% af DV-
  • mangan: 130% af DV-
  • zink: 3% af DV-

undersøgelserne afslører også forskellige mængder fosfor, kalium, folsyre, C-vitamin og kobber. Derudover giver birkevand små mængder aminosyrer og store mængder polyphenolantioxidanter, som hjælper med at bekæmpe oxidativ stress i din krop.

Rig på mangan.

Birkevand pakker hele 130% af DV for mangan på kun 10,2 ounces (300 ml).

Dette essentielle mineral er afgørende foraf udvikling og vedligeholdelseknogler.

Faktisk har undersøgelser vist, at når det kombineres med calcium, zink og kobber – som alle findes i birkevand – kan mangan hjælpe med at reducere spinal knogletab hos ældre kvinder.

Derudover mangan hjælpermed at danne en antioxidant kaldet superoxiddismutase (SOD), som beskytter celler mod oxidativ skade og kan reducere din risiko for flere kroniske sygdomme.

Hvad mere er, dette mineral hjælper din fordøjelse af proteiner, kulhydrater og kolesterol og kan hjælpe med at styre blodsukkeret og forhindre epileptiske anfald.

Kan have antioxidantegenskaber.

Mens specifikke beløb varierer, birk vand er høj i polyphenol antioxidanter,som beskytter dine celler mod skader fra ustabile molekyler kaldet frie radikaler.

Forskning tyder på, at polyphenoler kan beskytte mod flere tilstande, herunder hjertesygdomme, type 2-diabetes, osteoporose, Alzheimers, Parkinsons og endda visse former for kræft.

Derudoveren undersøgelse identificeredei vand fra hvide birk betulin, en planteforbindelse, som din krop bliver til betulinsyre. Selvom forskningen er begrænset, kan denne syre have antioxidante, antiinflammatoriske og kræftfremkaldende egenskaber.

Birkevand indeholder ligeledes C-vitamin, som fungerer som en potent antioxidant.

Kan øge hudens sundhed.

Birkevand er blevet en populær ingrediens i lotioner og anden kosmetik på grund af dets fugtgivende og antioxidante egenskaber.

Et reagensglas undersøgelse viste, at erstatte vand med birkesaft i et hudplejeprodukt signifikant øget produktionen af hudceller kaldes keratinocytter, hvilket tyder på, at SAP kan hjælpe med at holde din hud sund og forynget.

Disse fordele kan til dels skyldes birkevandets C-vitaminindhold, som har vist sig at stimulere produktionen af kollagen – et protein, der hjælper med at holde din hud stærk, elastisk og hydreret.

Derudover beskytter C-vitamin din hud mod skadelige UV-stråler, som kan forårsage rynker og andre tegn på ældning.

Ikke desto mindre er der behov for mere forskning i birkevandets indvirkning på hudens sundhed – både som en drik og en ingrediens i kosmetik.

Kan styrke håret.

Fordi det hjælper kollagenproduktion og jernabsorption, kan vitamin C i birkevand måske styrke dit hår.

Forskning viser, at både kollagen og jern understøtter hårvækst og struktur. Derudover C-vitamin beskyttermod frie radikaler, som kan skade hårceller og forhindre hårvækst.

Selvom folkemedicin anvender birkevand til behandling af hårtab, er der i øjeblikket ingen beviser til støtte for denne applikation.

Som sådan er yderligere undersøgelser nødvendige.

En lækker måde at hydrere på.

Birk vand er lavere i kalorier og sukker end tilsvarende drikkevarer, såsom ahorn eller kokosnøddeolie water.

Mens det undertiden markedsføres som en god kilde til elektrolytter på grund af dets magnesium- og kaliumindhold, understøtter ingen forskning i øjeblikket at bruge det til at hydrere efter træning.

Når det er sagt, gør dets unikke smag og mineralindhold birkevand til en god mulighed for folk på udkig efter et smagfuldt alternativ til vand.

RESUMÉ.

Birkevand er en let sød drik med lavt kalorieindhold og lavt sukkerindhold, der er særlig høj i magnesium, mangan og antioxidanter. Det kan også øge hud- og hårsundheden, selvom der er behov for mere forskning.

Related Articles

Back to top button