sundhed

De sundhedsmæssige fordele ved Yucca.

Hvad er Yucca?

Yuccas er almindelige haveplanter med spidse blade. Der er mange arter af planten, og frugter, frø og blomster spises ofte. (Yucca bør ikke forveksles med yucca, som er en rodgrøntsag også kendt som kassava.)

Yucca tilbyder adskillige sundhedsmæssige fordele og bruges ofte medicinsk. Dele af yucca-planten kan indarbejdes i din kost. Det kan også bruges topisk til behandling af hudlidelser eller sår. Oftest tages yucca som et supplement.

Øger immuniteten.

Yucca indeholder store mængder C-vitamin og antioxidanter, som begge kan være til gavn for immunsystemet og det generelle helbred.

C-vitamin stimulerer produktionen og aktiviteten af ​​hvide blodlegemer, der bekæmper infektioner og vira.

Antioxidanterne yucca indeholder beskytter os mod cellemutationer og skader fra destruktive molekyler kaldet frie radikaler.

Lindrer gigt smerter.

Indfødte amerikanere har længe brugt yucca til lindring af gigt symptomer på, og yucca-kosttilskud (ofte i tabletform) tages ofte til det samme formål i dag. Yucca har antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at lindre smerte.

Nogle undersøgelser tyder på, at personer med høj risiko for gigt potentielt kunne forhindre dets indtræden ved at tage yucca.

Yucca indeholder også kraftige antioxidanter og saponiner. Disse stoffer kan mindske arthritis symptomer.

Fordele hudens sundhed.

Yucca giver flere hudfordele. Undersøgelser har vist, at yucca har fotobeskyttende egenskaber, og det kan muligvis være bedre at beskytte mod solskader end nogle kommercielle SPF’er.

Yucca ekstrakt, som tilsættes undertiden til lotioner, sæber eller shampoo, kan anvendes til at behandle en række hudsygdomme, herunder:

  • skæl
  • balding
  • sår og stykker
  • forstuvninger
  • hudsygdomme og

infektionerfolinsyre findes i yucca kan hjælpe med at forbedre den samlede hud og øjenhygiejne. De store mængder C-vitamin hjælper også med produktionen af ​​kollagen, det vigtigste protein i huden.

Hjælper med diabetesbehandling.

Yucca kan stadig øge sundheden hos mennesker med diabetes. Der er tegn på, at yucca hjælper med at regulere blodsukkeret.

En undersøgelse fra 2013 viste, at yucca regulerede metaboliske forstyrrelser hos diabetiske rotter. Det viste sig også at moderat reducere glukoseniveauer. Mens yucca aldrig bør bruges i stedet for insulin eller anden medicin, der er ordineret til diabetes, kan den supplere diabetesbehandlingen. Kontakt altid din læge inden brug.

Hæmmer oxidativ stress.

Oxidativ stress (en form for ubalance i vores celler) kan forårsage alvorlig skade på vores kroppe. Over tid bidrager det til Parkinsons sygdom, Alzheimers sygdom, hjertesvigtog inflammatoriske tilstande. Der er tegn på, at forbindelser i yucca, herunder antioxidanter, hjælper med at beskytte vores kroppe mod oxidativt stress.

En 2013-undersøgelse fandt endda signifikante fald i skader fra oxidativt stress hos mus, der fik yucca-tilskud. Forskerne fandt ud af, at yucca havde en beskyttende virkning mod degeneration af flere organer.

 

Related Articles

Back to top button