sundhed

Blue Spirulina – Hvad er det, og hvorfor er det godt for dig?

Du har sandsynligvis set denne madtendens dominere dit sociale mediefeed – sindssygt levende ocean smoothie skåle, havfrue lattes og enhjørning alt. Blue Spirulina er den magiske ingrediens, der gør alle disse insta-værdige stillinger levende.

 

Hvad er Blue Spirulina?

Det hele starter med vores trofaste gamle ven, Green Spirulina (Spirulina platensis). Grøn Spirulina er en blågrøn alge. Det blå pigment kommer fra en fytokemikalie kaldet phycocyanin. Når phycocyanin ekstraheres fra Green Spirulina, kalder vi det blot Blue Spirulina.

 

Hvad er fordelene ved Phycocyanin / Blue Spirulina?

Lyse farver er en stor indikator for høje antioxidanter, og det er netop, hvad Phycocyanin er! Phycocyanin er en stærk kæmper mod frie radikaler, og foreløbig forskning tyder på, at det kan beskytte celler i nervesystemet, leveren, hjertet og nyrerne. Da oxidativ stress øger betændelsen, vides det, at Phycocyanin også har en antiinflammatorisk virkning under visse forhold. Forskning vedrørende andre potentielle sundhedsmæssige fordele tyder på, at spirulina kan også bidrage til at modulere immunsystemet system og reducere grå stær.

 Hvordan er det anderledes end Green Spirulina?

Naturligvis indeholder både grøn og blå spirulina phycocyanin, men det er her lighederne slutter. Fordi Green Spirulina er en hel mad, indeholder den anstændig kilde til vitaminer og mineraler, er høj i protein og indeholder derfor essentielle aminosyrer. Det har også ry for at være gavnligt som et antiinflammatorisk middel (måske på grund af virkningerne af phycocyanin), tilskynde til et sundt immunsystem, fremme hjertesundhed, reducere højt kolesteroltal og meget mere.

Den største forskel mellem grøn og blå spirulina, bortset fra deres radikale farver, er smagen! Grøn Spirulina er en helcellealge, så den smager mere end en smidge som … ja … alger. I betragtning af at Blue Spirulina er et ekstrakt, er lugten og smagen meget mere neutral, hvilket gør det let at modtage nogle af fordelene ved spirulina uden den fiskagtige smag.

Hvordan bruger jeg det?

Blue Spirulina pulver har en så lys, elektrisk blå farve, at du kan bruge så lidt som en halv teskefuld til at tilføre livskraft til enhver smoothie, bliss ball eller sød godbid. Mulighederne er virkelig uendelige! 

 

Related Articles

Back to top button