sundhed

Alt hvad du behøver at vide om Marshmallow Root.

Hvad er marshmallow root?

Marshmallow rod (Althaea officinalis) er en flerårig urt, der er hjemmehørende i Europa, Vestasien og Nordafrika. Det er blevet brugt som et folkemiddel i tusinder af år til behandling af fordøjelses-, åndedræts- og hudlidelser.

Dens helbredende kræfter skyldes til dels slimhinden, den indeholder. Det indtages typisk i kapsel, tinktur eller teform. Det bruges også i hudprodukter og hostesirup.

Fortsæt læsning for at finde ud af mere om helbredende potentiale for denne kraftfulde plante.

1. Det kan hjælpe med at behandle hoste og forkølelse.

Det høje mucilaginøse indhold af marshmallowrod kan gøre det til et nyttigt middel til behandling af hoste og forkølelse.

En lille undersøgelse fra 2005 viste, at en urtehostesirup indeholdende marshmallowrod var effektiv til at lindre hoste på grund af forkølelse, bronkitiseller luftvejssygdomme med dannelse af slim. Den aktive ingrediens i sirupen var tør vedbendbladekstrakt. Den indeholdt også timian og anis.

Inden for 12 dage oplevede alle 62 deltagere en 86 til 90 procent forbedring af symptomerne på. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at validere disse fund.

Marshmallow rod ser ud til at fungere som et enzym til at løsne slimhinder og hæmme bakterier. Pastiller indeholdende marshmallow rodekstrakt hjælper med at tørre hoste og irriteret hals.

Sådan bruges: Tag 10 ml marshmallow rod hostesirup hver dag. Du kan også drikke et par kopper skumfidus te i løbet af dagen.

2. Det kan hjælpe med at lindre hudirritation.

Den antiinflammatoriske virkning af marshmallowrod kan også hjælpe med at lindre hudirritation forårsaget af furunkulose, eksem og dermatitis.

En gennemgang fra 2013 viste, at brug af en salve indeholdende 20 procent marshmallow rodekstrakt reducerede hudirritation. Forskere foreslog, at urten stimulerer visse celler, der har antiinflammatorisk aktivitet.

Ved anvendelse alene var ekstrakten lidt mindre effektiv end en salve indeholdende et antiinflammatorisk syntetisk lægemiddel. Imidlertid havde en salve indeholdende begge ingredienser højere antiinflammatorisk aktivitet end salverne, der kun indeholdt den ene eller den anden.

Mere forskning er nødvendig for at bekræfte og uddybe disse resultater.

Sådan bruges: Påfør en salve indeholdende 20 procent marshmallow rodekstrakt til det berørte område 3 gange om dagen.

Sådan laver du en hudplastprøve: Det er vigtigt at lave en plasterprøve, inden du bruger lokal medicin. For at gøre dette skal du gnide en mængde på en skilling i indersiden af ​​din underarm. Hvis du ikke oplever irritation eller betændelse inden for 24 timer, skal det være sikkert at bruge andetsteds.

3. Det kan hjælpe med sårheling.

Marshmallow-rod har antibakteriel aktivitet, der kan gøre den effektiv til sårheling.

Resultaterne af en 2015-dyreforsøg antyder, at marshmallow rodekstrakt har potentialet til at behandle grampositive bakterier.

Disse bakterier er ansvarlige for over 50 procent af de infektioner, der opstår, og inkluderer de antibiotikaresistente “superbugs”. Når det blev anvendt topisk på rottsår, øgede ekstraktet sårheling signifikant sammenlignet med antibiotikakontrol.

Det menes at fremskynde helbredelsestiden og reducere inflammation, men yderligere forskning er nødvendig for at bekræfte disse fund.

Sådan bruges: Påfør en creme eller en salve indeholdende marshmallow rodekstrakt til det berørte område tre gange om dagen.

Sådan laver du en hudplastprøve: Det er vigtigt at lave en plasterprøve, inden du bruger lokal medicin. For at gøre dette skal du gnide en mængde på en skilling i indersiden af ​​din underarm. Hvis du ikke oplever irritation eller betændelse inden for 24 timer, skal det være sikkert at bruge andetsteds.

4. Det kan fremme hudens generelle sundhed.

Marshmallow rod kan bruges til at forbedre udseendet af hud, der har været udsat for ultraviolet (UV) stråling. Med andre ord kan enhver, der nogensinde har været ude i solen, have gavn af at anvende topisk skumfiduserot.

Selvom laboratorieforskning fra 2016 understøtter brugen af ​​marshmallow rodekstrakt i UV-hudplejepræparater, skal forskere lære mere om ekstraktets kemiske sammensætning og praktiske anvendelser.

Sådan bruges: Påfør en creme, salve eller olie indeholdende marshmallow rodekstrakt om morgenen og aftenen. Du kan anvende det oftere efter sollys.

Sådan laver du en hudplastprøve: Det er vigtigt at lave en plasterprøve, inden du bruger lokal medicin. For at gøre dette skal du gnide en mængde på en skilling i indersiden af ​​din underarm. Hvis du ikke oplever irritation eller betændelse inden for 24 timer, skal det være sikkert at bruge andetsteds.

5. Det kan fungere som smertestillende.

En undersøgelse fra 2014 nævner forskning om, at marshmallowrod kan fungere som et smertestillende middel for at lindre smerter. Dette kan gøre marshmallowrod til et fremragende valg til beroligende tilstande, der forårsager smerte eller irritation såsom ondt i halsen eller slid.

Sådan bruges: Tag 2-5 ml flydende marshmallow-ekstrakt 3 gange om dagen. Du kan også tage ekstraktet ved det første tegn på ubehag.

6. Det fungerer muligvis som et diuretikum.

Marshmallow rod har også potentialet til at fungere som et diuretikum. Diuretika hjælper kroppen med at skylle overskydende væske ud. Dette hjælper med at rense nyrerne og blæren.

Andre undersøgelser tyder på, at ekstraktet kan understøtte den generelle urinhygiejne. En 2016-undersøgelse antyder, at den beroligende virkning af skumfidus kan lindre indre irritation og betændelse i urinvejen. Forskning fra 2015 antyder også, at dets antibakterielle virkning kan være nyttig til behandling af urinvejsinfektioner.

Sådan bruges: Lav frisk skumfiduserot ved at tilføje en kop kogende vand til 2 teskefulde tørret rod. Du kan også købeposen marshmallow te i. Drik et par kopper te hele dagen.

7. Det kan hjælpe med fordøjelsen.

Marshmallow rod har også potentialet til at behandle en bred vifte af fordøjelsesforhold, herunder forstoppelse, halsbrandog tarmkolik.

Undersøgelser fra 2011 viste, at skumfidusblomstekstrakt viste potentielle fordele ved behandling af mavesår hos rotter. Anti-mavesåraktivitet blev bemærket efter at have taget ekstraktet i en måned. Mere forskning er nødvendig for at udvide disse resultater.

Sådan bruges: Tag 2-5 ml flydende marshmallow-ekstrakt 3 gange om dagen. Du kan også tage ekstraktet ved det første tegn på ubehag.

8. Det kan hjælpe med at reparere tarmforing.

Marshmallow rod kan hjælpe med at lindre irritation og betændelse i fordøjelseskanalen.

En in vitro-undersøgelse fra 2010 viste, at vandige ekstrakter og polysaccharider fra marshmallowrod kan bruges til behandling af irriterede slimhinder. Forskning tyder på, at slimindholdet skaber et beskyttende lag af væv på fordøjelseskanalen. Marshmallow rod kan også stimulere cellerne, der understøtter vævsregenerering.

Yderligere forskning er nødvendig for at udvide disse resultater.

Sådan bruges: Tag 2–5 ml flydende marshmallow-ekstrakt 3 gange om dagen. Du kan også tage ekstraktet ved det første tegn på ubehag.

9. Det kan virke som en antioxidant.

Marshmallow rod har antioxidantegenskaber, der kan hjælpe med at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler.

Forskning fra 2011 viste, at marshmallow rodekstrakt kan sammenlignes med standard antioxidanter. Selvom det viste stærk total antioxidantaktivitet, er der behov for yderligere forskning for at uddybe disse fund.

Sådan bruges: Tag 2-5 ml flydende marshmallow-ekstrakt 3 gange om dagen.

10. Det kan understøtte hjertesundheden.

Forskere undersøger potentialet i marshmallow blomsterekstrakt ved behandling af forskellige hjertesygdomme.

En dyreforsøg fra 2011 undersøgte virkningerne af flydende marshmallow-blomsterekstrakt ved behandling af lipæmi, blodpladeaggregering og inflammation. Disse tilstande er undertiden forbundet med hjerte-kar-sygdomme. Forskere fandt ud af, at indtagelse af blomsterekstrakt i en måned havde en positiv effekt på HDL-kolesterolniveauer, hvilket fremmer hjertesundheden. Mere forskning er nødvendig for at udvide disse resultater.

Sådan bruges: Tag 2-5 ml flydende marshmallow-ekstrakt 3 gange om dagen.

Mulige bivirkninger og risici.

Marshmallow rod tolereres generelt godt. I nogle tilfælde kan det forårsage mavebesvær og svimmelhed. At starte med en lav dosis og gradvist arbejde dig op til en fuld dosis kan hjælpe med at reducere risikoen for bivirkninger.

At tage marshmallowrod med et 8 ounce glas vand kan også hjælpe med at reducere risikoen for bivirkninger.

Du bør kun tage marshmallow rod i fire uger ad gangen. Sørg for at tage en uges pause, før du genoptager brugen.

Når det anvendes topisk, har marshmallow rod potentialet til at forårsage hudirritation. Du skal altid lave en patch test, inden du går videre med en fuld applikation.

Tal med din læge, hvis du tager anden medicin, før du starter marshmallowrod, da det har vist sig at interagere med lithium- og diabetesmedicin. Det kan også belægge maven og forstyrre absorptionen af ​​andre lægemidler.

Undgå brug, hvis du:

  • er gravid eller ammer
  • har diabetes
  • har en planlagt operation inden for de næste to uger

Related Articles

Back to top button