sundhed

7 Fordele ved Pueraria mirifica.

Pueraria mirifica er en plante, der vokser i Thailand og andre dele af Sydøstasien. Det er også kendt som Kwao Krua.

I over 100 år er rødderne til Pueraria mirifica blevet brugt i traditionel thailandsk medicin til at fremme ungdommelighed og foryngelse hos både mænd og kvinder.

Visse planteforbindelser kendt som fytoøstrogener udgør de primære aktive komponenter i Pueraria mirifica. De efterligner hormonet østrogen i din krop.

På grund af sin stærke østrogeneffekt Pueraria mirifica sælgessom et urtetilskud – primært brugt til behandling af symptomer på overgangsalderen, selvom forskning antyder, at planten også kan tilbyde andre sundhedsmæssige fordele.

Her er 7 sundhedsmæssige fordele ved Pueraria mirifica.

1. Lindrer menopausale symptomer.

Østrogen er et steroidhormon, der er involveret i mange af din krops funktioner. Hos kvinder er en af ​​dens primære roller udviklingen af ​​seksuelle egenskaber og regulering af humør og menstruationscyklus.

Når kvinder bliver ældre, falder produktionen af ​​østrogen, hvilket kan føre til ubehagelige fysiske symptomer.

Fytoøstrogener er planteforbindelser, der efterligner østrogenens opførsel. Da Pueraria mirifica er rig på fytoøstrogener, bruges det ofte til at lindre symptomer på overgangsalderen.

Små humane studier har vist signifikante forbedringer i forskellige menopausale symptomer – såsom hedeture, vaginal tørhed, irritabilitet og uregelmæssige eller fraværende perioder – efter behandling med Kwao Krua.

Imidlertid fandt en2018 undersøgelse fra , at aktuelle data om urtens effektivitet til disse formål stort set ikke var entydige på grund af manglende standardisering af tillægget og generelt dårlige undersøgelsesdesign.

På dette tidspunkt er der behov for mere veldesignede undersøgelser for at afgøre, om Pueraria mirifica er en sikker og effektiv behandling af symptomer på overgangsalderen.

RESUMÉ.

Flere små undersøgelser har vist, at Pueraria mirifica er en effektiv behandling af menopausale symptomer, men mange af undersøgelsesdesignene bærer betydelige mangler, hvilket begrænser pålideligheden af ​​deres resultater.

2. Kan støtte vaginal sundhed.

Pueraria mirifica kan være en effektiv topisk terapi til at fremme helbredet af vaginalt væv og behandling af vaginal tørhed.

En 28-dages undersøgelse af postmenopausale aber evaluerede effektiviteten af ​​en gel indeholdende 1% Kwao Krua på vaginalt væv. Den topisk påførte gel forbedrede vævets sundhed, pH ogmarkant hudfarve.

Tilsvarendeen nylig 12-ugers undersøgelse vurderedehos 71 postmenopausale kvinder med forskellige ubehagelige vaginale symptomer effekten af ​​en Kwao Krua creme sammenlignet med en standard østrogen creme.

Kwao Krua cremen forbedrede symptomer på vaginal irritation og tørhed markant. Ikke desto mindre undersøgelsen konkluderede, at østrogencremen generelt var mere effektiv.

Selvom disse resultater er lovende, er der behov for mere forskning for at forstå, hvordan planten kan bruges til at understøtte vaginal sundhed, og om dens fordele er bedre end andre konventionelle behandlinger.

RESUMÉ.

Nogle dyreforsøg og mennesker har resulteret i forbedringer af forskellige vaginale symptomer med topisk anvendelse af Pueraria mirifica. Mere forskning er nødvendig for at evaluere, om det er mere gavnligt end konventionelle behandlinger.

3. Fremmer knoglesundhed.

En utilstrækkelig tilførsel af østrogen kan føre til knogletab – hvilket er en stor sundhedsmæssig bekymring for menopausale og postmenopausale kvinder.

Tidlig dyreforsøg tyder på, at supplement med Pueraria mirifica kan forbedre knoglesundheden på grund af dets østrogenlignende forbindelser.

En undersøgelse af østrogenmangel mus evaluerede effekten af Pueraria mirifica på forebyggelse af osteoporose. Resultaterne afslørede bedre bevarelse af knoglemineraltæthed i visse knogler fra de mus, der fik de højeste doser af plantetilskuddet.

En anden undersøgelse vurderede effekten af ​​orale Kwao Krua kosttilskud på knogletæthed og kvalitet hos postmenopausale aber over 16 måneder.

Resultaterne viste, at Kwao Krua-gruppen mere effektivt opretholdt knogletæthed og kvalitet sammenlignet med kontrolgruppen.

Begge disse dyreforsøg antyder, at Kwao Krua kan spille en rolle i forebyggelsen af ​​osteoporose. Imidlertid er der behov for yderligere forskning for at forstå, om lignende resultater kan forekomme hos mennesker.

RESUMÉ.

Dyreforsøg tyder på, at supplement med Pueraria mirifica kan forhindre knogletab hos østrogenmangel. Mere forskning er nødvendig for at evaluere, om de samme resultater kan forekomme hos mennesker.

4. Forbedrer antioxidantaktivitet.

Antioxidanter er kemiske forbindelser, der reducerer stressniveauer og oxidativ skade i din krop, som ellers kan forårsage sygdom.

Nogle reagensglas forskning tyder på, at Pueraria mirifica kan have antioxidant egenskaber.

Phytoøstrogenforbindelser , der findes i planten, kan spille en rolle i at øge og forbedre funktionen af ​​visse antioxidanter, der findes i din krop.

En undersøgelse af østrogenmangel mus sammenlignede effekten af Pueraria mirifica- ekstrakt og syntetiske østrogentilskud på antioxidantkoncentration i leveren og livmoderen.

Resultaterne afslørede, at musene, der modtog Pueraria mirifica, oplevede signifikante stigninger i antioxidantniveauer , mens der ikke blev observeret nogen signifikante ændringer hos musene, der fik det syntetiske østrogen.

I sidste ende er der behov for mere forskning for at forstå, om Kwao Krua er effektiv til at reducere oxidativt stress og potentielt forhindre sygdom hos mennesker.

RESUMÉ.

Nogle dyreforsøg tyder på, at forbindelser i Pueraria mirifica kan forbedre antioxidantniveauerne i kroppen, selvom dette endnu ikke er bekræftet i studier på mennesker.

5. Kan have kræfteffekter.

En anden mulig sundhedsmæssig fordel ved Pueraria mirifica er dens potentiale til at bremse væksten af ​​kræftceller og tumorer.

Nogle reagensglasundersøgelser antyder, at planten og dens phytoøstrogenforbindelser kan hæmme væksten af ​​flere brystkræftcellelinjer.

Desudenen undersøgelse fandten virkning kræftbeskyttendehos mus efter tilsætning med en specifik forbindelse afledt af Kwao Krua kendt som miroestrol.

Selvom disse resultater er lovende, er det stadig for tidligt at fremsætte endelige påstande om rollen som dette plantetilskud i kræftforebyggelse hos mennesker. Mere forskning er nødvendig.

RESUMÉ.

Nogle prøverør og dyreforsøg antyder, at forbindelser, der findes i Pueraria mirifica, kan forhindre væksten af ​​visse typer kræftceller. Imidlertid er humane studier nødvendige for at bekræfte disse virkninger.

6. Kan fremme hjertesundhed.

Pueraria mirifica kan også gavne dit hjertesundhed – især da hjertesundheden kan blive påvirket af nedsatte østrogenniveauer under og efter overgangsalderen.

Østrogen er involveret i stofskiftet af fedt og sukker i din krop. Reducerede østrogenniveauer kan påvirke faktorer, der påvirker dit hjertes sundhed negativt, såsom højere kolesterol, øget inflammation og vægtøgning.

En 90-dages undersøgelse af kaniner med lav østrogenproduktion på effekten af Pueraria mirifica på arteriefunktionen viste, at tilskuddet forbedrede blodkarfunktionen signifikant sammenlignet med kontrolgruppen.

Planten kan også forbedre hjertesundheden på grund af dets potentielle virkning på kolesterolniveauer.

HDL – eller “godt” kolesterol – spiller en rolle i at holde dine arterier fri for plak. Således fremmer højere niveauer af denne type kolesterol hjertesundhed.

Omvendt har højere niveauer af “dårligt” LDL-kolesterol en større risiko for hjertesygdomme. Derfor er lavere niveauer af denne forbindelse gunstige.

En 2-måneders undersøgelse af 19 postmenopausale kvinder konkluderede, at indtagelse af Pueraria mirifica- tilskud øgede HDL-kolesterol med 34% og reducerede LDL-kolesterol med 17%.

Disse undersøgelser peger på en mulig hjertebeskyttende virkning af Pueraria mirifica i visse populationer. På dette tidspunkt er der behov for større menneskelige undersøgelser for at drage konklusioner om den specifikke rolle, plantetilskuddet kan spille i forebyggelse af hjertesygdomme.

RESUMÉ.

Nogle dyre- og menneskelige undersøgelser indikerer, at Pueraria mirifica kan forbedre kolesterolprofiler og blodkarfunktion. Mere forskning er nødvendig for at identificere de nøjagtige fordele ved planten til forebyggelse af hjertesygdomme.

7. Kan støtte hjernesundhed.

Østrogen spiller en vigtig rolle i opretholdelsen af ​​en sund hjerne og nervesystem.

Nogle undersøgelser tyder på, at østrogene forbindelser, der findes i Kwao Krua, kan beskytte mod skader på din hjerne og nervesystem, der kan opstå som et resultat af nedsatte østrogenniveauer.

I en undersøgelseblev østrogenmangel behandlet med en forbindelse afledt af Kwao Krua kaldet miroestrol. De mus, der fik miroestrol, oplevede en signifikant reduktion i mental tilbagegang og oxidativ stress i hjernevævet.

En separat undersøgelse så også en beskyttende virkning på hjernecellerne hos mus med østrogenrelaterede mentale underskud, der blev behandlet med et Kwao Krua-ekstrakt.

Selvom det ser ud til, at Pueraria mirifica kan have potentialet til at beskytte nervesystemet, mangler der i øjeblikket forskning, der udforsker dets rolle i hjernens sundhed hos mennesker.

RESUMÉ.

Nogle dyreforsøg antyder en beskyttende rolle for Pueraria mirifica på hjernens nervevæv. Før der kan drages endelige konklusioner, er det nødvendigt med menneskelig forskning.

Foreslået dosering og mulige bivirkninger.

Puljen af ​​data om Pueraria mirifica er relativt lille, hvilket gør det vanskeligt at finde en ideel dosis eller fuldt ud vurdere supplementet for potentielle risici.

De fleste undersøgelser har vist, at doser på 25-100 mg virker sikre uden tilsyneladende rapporterede bivirkninger.

Faktisk er meget få negative bivirkninger overhovedet dokumenteret, men det betyder ikke, at det er risikofrit at tage tillægget.

Pueraria mirifica markedsføres ofte som et “sikrere” alternativ til konventionelle hormonerstatningsterapier – der vides at have alvorlige bivirkninger, herunder øget risiko for kræft, blodpropper, hjerteanfald og slagtilfælde. Alligevel mener nogle eksperter, at plantetilskuddet kan have den samme østrogene styrke som konventionelle hormonbehandlinger. Således skal du være forsigtig, hvis du vælger at tage det.

Rådfør dig altid med din sundhedsudbyder, inden du tager et urtetilskud til behandling af en medicinsk tilstand.

RESUMÉ.

De fleste undersøgelser viser, at detat tage 25-100 mg doser af Pueraria mirifica er sikkert. Der er indtil videre rapporteret om få bivirkninger, men data er begrænsede.

Resumé.

Pueraria mirifica – eller Kwao Krua – har længe været brugt som en foryngelsesbehandling i traditionel thailandsk medicinpraksis.

Det er rig på fytoøstrogener, planteforbindelser kendt for at have stærke østrogenlignende virkninger.

Pueraria mirifica bruges ofte som et supplement til behandling af tilstande forbundet med lave østrogenniveauer – især relateret til overgangsalderen hos kvinder.

Forskning på dette urtetilskud er begrænset. Således er der ikke meget kendt om dets sikkerhed, selvom kun få få negative virkninger er rapporteret.

Vær forsigtig, og sørg for at tale med din sundhedsudbyder, før du tilføjer Pueraria mirifica til din sundheds- og wellness-rutine.

 

Related Articles

Back to top button