sundhed

6 Imponerende sundhedsmæssige fordele ved Gymnema Sylvestre.

Gymnema sylvestre er en træagtig klatringbusk, der er hjemmehørende i de tropiske skove i Indien, Afrika og Australien.

Dens blade er blevet brugt i den gamle indiske medicinske praksis Ayurveda i tusinder af år.

Det har været et traditionelt middel mod forskellige lidelser, herunder diabetes, malaria og slangebid.

Denne urt antages at hæmme sukkerabsorptionen og er således blevet et populært studieemne inden for vestlig medicin.

Her er 6 imponerende sundhedsmæssige fordele ved Gymnema sylvestre.

1. Reducerer sukkerbehov.

Gymnema sylvestre kan hjælpe med at reducere sukkerbehov.

En af de primære aktive komponenter i denne plante er gymneminsyre, som hjælper med at undertrykke sødme.

Når det indtages før en sukkerholdig mad eller drikke, blokerer gymneminsyre sukkerreceptorerne på dine smagsløg.

Forskning viser, at Gymnema sylvestre- ekstrakter kan reducere evnen til at smage sødme og dermed gøre søde fødevarer mindre tiltalende.

I en undersøgelse af fastende individer fik halvdelen Gymnema- ekstrakt. De, der modtog tillægget, havde mindre appetit på søde fødevarer ved et efterfølgende måltid og var mere tilbøjelige til at begrænse deres madindtag sammenlignet med dem, der ikke tog ekstraktet.

RESUMÉ.

Gymnemiske syrer i Gymnema sylvestre kan blokere sukkerreceptorerne på tungen og mindske din evne til at smage sødme. Dette kan føre til reduceret sukkerbehov.

2. Hjælper med at sænke blodsukkerniveauerne.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen har mere end 420 millioner mennesker verden over diabetes, og dette antal forventes at stige.

Diabetes er en metabolisk sygdom, der er kendetegnet ved høje blodsukkerniveauer. Det skyldes din krops manglende evne til at producere eller bruge insulin effektivt.

Gymnema sylvestre anses for at have antidiabetiske egenskaber.

Som et supplement er det blevet brugt i kombination med anden diabetesmedicin til at sænke blodsukkeret. Det kaldes også gurmar, som er hindi for ”sukkerfordelende”.

På samme måde som dens virkning på dine smagsløg kan Gymnema sylvestre også blokere receptorer i tarmene og dermed sukkeroptagelse og sænke dit blodsukkerniveau efter måltidet.

Videnskabeligt bevis for Gymnemasevne til at sænke blodsukkeret er utilstrækkelig til at anbefale det som en enkeltstående diabetesmedicin. Forskning viser dog et stærkt potentiale.

Undersøgelser antyder, at indtagelse af 200-400 mg gymneminsyre reducerer tarmabsorptionen af ​​sukkerglukosen.

I en undersøgelse, Gymnema syntes at forbedre blodsukkerreguleringen hos mennesker med type 2-diabetes ved at sænke blodsukkeret.

 Undersøgelsen konkluderede, at en reduktion af blodsukkeret efter et måltid resulterede i et fald i de gennemsnitlige blodsukkerniveau over tid. Dette kan hjælpe med at mindske langsigtede komplikationer af diabetes.

For mennesker med højt blodsukker eller et højt HbA1c kan Gymnema sylvestre hjælpe med at reducere fasten, efter måltidet og langtidsblodsukkeret. Men hvis du tager blodsukkersænkende medicin, skal du først konsultere din læge.

RESUMÉ.

Gymnema sylvestre har antidiabetiske egenskaber og kan sænke dit blodsukker efter et måltid.

3. Kan bidrage til gunstige insulinniveauer ved at øge insulinproduktionen.

Gymnema‘s rolle i insulinsekretion og celleregenerering kan også bidrage til dets blodsukkersænkende evner.

Højere insulinniveauer betyder, at sukker fjernes hurtigere fra dit blod.

Hvis du har prediabetes eller type 2-diabetes, har din krop tendens til ikke at lave nok insulin, eller dine celler bliver mindre følsomme over for det over tid. Dette resulterer i konstant høje blodsukkerniveauer.

Gymnema sylvestre kan stimulere insulinproduktion i bugspytkirtlen og fremme regenerering af insulinproducerende holmeceller. Dette kan hjælpe med at sænke dit blodsukker.

Mange traditionelle lægemidler hjælper med at øge insulinsekretionen og følsomheden. Imidlertid får urteterapier fart i lægemiddeludviklingen.

Interessant nok var metformin, det første antidiabetika, en urteformulering isoleret fra Galega officinalis.

RESUMÉ.

Gymnema sylvestre ser ud til at bidrage til gunstige insulinniveauer ved at øge insulinproduktionen og regenerere insulinsekreterende holmeceller. Begge kan hjælpe med at sænke blodsukkeret.

4. Forbedrer kolesterol- og triglyceridniveauer, hvilket reducerer risikoen for hjertesygdomme.

Gymnema sylvestre kan hjælpe med at sænke “dårlige” LDL-kolesterolniveauer og triglycerider.

Mens Gymnema får sin berømmelse ved at sænke blodsukkeret og reducere sukkerbehov, viser forskning, at det også kan påvirke fedtoptagelsen og lipidniveauerne.

I en undersøgelse af rotter på en fedtfattig diæt Gymnema- hjalpekstrakt til vedligeholdelse af vægten og undertrykte ophobningen af ​​leverfedt. Dyr, der fodrede ekstraktet, og en diæt med normalt fedtstof oplevede også lavere triglyceridniveauer.

En anden undersøgelse viste, at Gymnema- ekstrakt havde en anti-fedmeeffekt på dyr fodret med en fedtfattig diæt. Det nedsatte også blodfedt og “dårlige” LDL-kolesterolniveauer.

Derudover viste en undersøgelse af moderat overvægtige mennesker, at Gymnema- ekstrakt nedsatte triglycerider og dårligt “LDL” -kolesterol med henholdsvis 20,2% og 19%. Hvad mere er, det øgede “gode” HDL-kolesterolniveauer med 22%.

Høje niveauer af “dårligt” LDL-kolesterol og triglycerider er risikofaktorer for hjertesygdomme.

Derfor kan de positive virkninger af Gymnema sylvestre på LDL- og triglyceridniveauer bidrage til en lavere risiko for hjertesygdomme.

RESUMÉ.

Forskning understøtter, at Gymnema kan spille en rolle i at sænke “dårligt” LDL-kolesterol og triglyceridniveauer, hvilket kan mindske risikoen for hjertesygdomme.

5. Kan hjælpe vægttab.

Gymnema sylvestre Ekstrakter frahar vist sig at hjælpe vægttab hos dyr og mennesker.

En tre-ugers undersøgelse viste nedsat kropsvægt hos rotter, der fik et vandekstrakt af Gymnema sylvestre. I en anden undersøgelse fik rotter på en fedtfattig diæt, der blev fodret med et Gymnema- ekstrakt, mindre vægt.

Hvad mere er, en undersøgelse hos 60 moderat overvægtige mennesker, der tog et Gymnema- ekstrakt, fandt et 5-6% fald i kropsvægt samt reduceret madindtag.

Ved at blokere søde receptorer på dine smagsløg kan Gymnema sylvestre få dig til at spise færre søde madvarer og forbruge færre kalorier.

Et konsekvent kalorieunderskud kan resultere i vægttab.

RESUMÉ.

Gymnema sylvestre kan spille en rolle i vægttab og forhindre vægtøgning. Det kan fremme nedsat kalorieindtag.

6. Hjælper med at reducere betændelse på grund af dets Tannin- og Saponin-indhold.

Betændelse spiller en vigtig rolle i din krops helingsproces.

Nogle betændelser er gode, som når det hjælper med at beskytte din krop mod skadelige organismer i tilfælde af skade eller infektion.

Andre gange kan betændelse skyldes miljøet eller de fødevarer, du spiser.

Imidlertid kan kronisk betændelse i lav grad bidrage til forskellige sundhedsmæssige problemer.

Undersøgelser har bekræftet sammenhængen mellem overdreven sukkerindtagelse og øgede inflammatoriske markører hos dyr og mennesker.

‘s evne til Gymnema sylvestre at reducere sukkerabsorptionen i tarmene kan også give det mulighed for at mindske betændelse forårsaget af overskydende sukkerindtag.

Hvad mere er, Gymnema ser ud til at have sine antiinflammatoriske egenskaber. Dette menes at være på grund af dets indhold af tanniner og saponiner, som er gavnlige planteforbindelser.

Gymnema sylvestre blade betragtes som immunstimulerende, hvilket betyder at de kan regulere immunsystemet og reducere inflammation.

Mennesker med diabetes lider ikke kun af højt blodsukker og insulinresistens, men kan også have nedsat antioxidantniveauer, hvilket kan bidrage til betændelse.

På grund af dets antiinflammatoriske egenskaber kan Gymnema sylvestre hjælpe dem med diabetes og forhøjet blodsukker på forskellige måder, herunder ved at bekæmpe betændelse.

RESUMÉ.

Tanninerne og saponinerne i Gymnema har antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at bekæmpe betændelse.

Dosering, sikkerhed og bivirkninger.

Gymnema sylvestre indtages traditionelt som en te eller ved at tygge bladene.

I vestlig medicin tages det typisk i pille- eller tabletform, hvilket gør det lettere at kontrollere og overvåge doseringen. Det kan også indtages i ekstrakt eller bladpulverform.

Dosering.

Den anbefalede dosis til Gymnema sylvestre afhænger af, i hvilken form du spiser det:

  • Te: Kog blade i 5 minutter, lad det derefter trække i 10-15 minutter inden du drikker.
  • Pulver: Start med 2 gram, øg til 4 gram, hvis der ikke opstår bivirkninger.
  • Kapsel: 100 mg, 3-4 gange dagligt.

Hvis du ønsker at bruge Gymnema sylvestre som en måde at blokere sukkerreceptorerne på tungen på, skal du tage et supplement med vand 5-10 minutter før et måltid med højt sukkerindhold eller en snack.

Sikkerhedsoplysninger.

Gymnema sylvestre betragtes som sikkert for de fleste mennesker, men det bør ikke tages af børn eller kvinder, der er gravide, ammer eller planlægger at blive gravid.

Desuden skønt det ser ud til at forbedre blodsukkeret og insulinniveauet, er det ikke en erstatning for diabetesmedicin. Tag kun Gymnema sammen med andre blodsukkersænkende medicin under din læges tilsyn.

Mulige bivirkninger.

Mens dens virkninger på blodsukkeret er ret positive, kan kombination af Gymnema sylvestre med andre blodsukkersænkende medicin forårsage et usikkert fald i dit blodsukker.

Gymnema sylvestre kosttilskud bør ikke tages samtidig med blodsukkersænkende medicin, herunder insulininjektioner. Sørg for at tale med din læge om den bedste timing for at tage dette tillæg.

Derudover bør tilskuddet ikke tages med aspirin eller urten perikon, da dette kan øge Gymnema‘s blodsukkersænkende virkning.

Resumé.

Gymnema sylvestre kan hjælpe dig med at bekæmpe sukkerbehov og sænke høje blodsukkerniveauer.

Planten kan også spille en gavnlig rolle i diabetesbehandlingen, da det kan hjælpe med at stimulere insulinsekretion og regenerering af bugspytkirteløerne – begge kan hjælpe med at sænke blodsukkeret.

Derudover kan Gymnema bekæmpe betændelse, hjælpe vægttab og sænke “dårligt” LDL-kolesterol og triglyceridniveauer.

Selvom det er sikkert for de fleste, skal du først tale med din læge, især hvis du har til hensigt at tage tilskuddet i kombination med anden medicin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button