sundhed

5 måder kamille te gavner dit helbred.

Kamille te er en populær drik, der også tilbyder en række sundhedsmæssige fordele.

Kamille er en urt, der kommer fra de daisy-lignende blomster af Asteraceae plantefamilien. Det er blevet forbrugt i århundreder som et naturligt middel mod flere sundhedsmæssige forhold.

For at lave kamille te tørres blomsterne og tilsættes derefter i varmt vand.

Mange mennesker nyder kamille te som et koffeinfrit alternativ til sort eller grøn te og for sin jordiske, noget søde smag.

Desuden er kamille te fyldt med antioxidanter, der kan spille en rolle i at sænke din risiko for flere sygdomme, herunder hjertesygdomme og kræft.

Kamille har egenskaber, der også kan hjælpe søvn og fordøjelse.

Denne artikel vil diskutere 5 potentielle sundhedsmæssige fordele ved at drikke kamille te.

1. Kan forbedre søvnkvaliteten.

Kamille har nogle unikke egenskaber, der kan gavne kvaliteten af ​​din søvn.

Den indeholder apigenin, en antioxidant, der binder til visse receptorer i din hjerne, der kan fremme søvnighed og reducere søvnløshed eller den kroniske manglende evne til at sove.

I en undersøgelserapporterede postpartum kvinder, der drak kamille te i to uger, bedre søvnkvalitet sammenlignet med en gruppe, der ikke drak kamille te. De havde også færre symptomer på depression, som ofte er forbundet med søvnproblemer.

En anden undersøgelse viste, at folk, der indtog 270 mg kamilleekstrakt to gange dagligt i 28 dage, havde 1/3 mindre opvågning om natten og faldt i søvn 15 minutter hurtigere end dem, der ikke indtog ekstrakten.

Disse fund er lovende, men flere undersøgelser er nødvendige for at bestemme omfanget af kamille-teens virkninger på søvn. Ikke desto mindre er det bestemt værd at prøve at drikke kamille te før sengetid, hvis du har problemer med at falde eller sove.

RESUMÉ.

Kamille indeholder antioxidanter, der kan fremme søvnighed, og det har vist sig, at det at drikke kamille te forbedrer den generelle søvnkvalitet.

2. Kan fremme fordøjelsessundheden.

Korrekt fordøjelse er yderst vigtig for dit generelle helbred.

Begrænset bevis tyder på, at kamille kan være effektiv til at fremme bedre fordøjelse ved at reducere risikoen for visse gastrointestinale tilstande.

Et par undersøgelser har vist, at kamilleekstrakt har potentialet til at beskytte mod diarré hos mus. Dette tilskrives dets antiinflammatoriske egenskaber.

En anden undersøgelse hos rotter fandt, at kamille var nyttig til forebyggelse af mavesår, da det kan reducere surheden i maven og hæmme væksten af ​​bakterier, der bidrager til sårudvikling.

På trods af disse fund er der behov for mere menneskelig forskning for at bekræfte kamilleens rolle i fordøjelsen.

Ikke desto mindre er der mange anekdotiske påstande om at drikke kamille te er beroligende for maven. Traditionelt er det blevet brugt til at behandle flere fordøjelsessygdomme, herunder kvalme og gas.

RESUMÉ.

Kamille te kan beskytte mod diarré, mavesår, kvalme og gas, sandsynligvis på grund af dets antiinflammatoriske virkninger.

3. Kan beskytte mod visse typer kræft.

Antioxidanterne, der findes i kamille te, har været forbundet med en lavere forekomst af visse typer kræft.

Kamille indeholder antioxidanten apigenin. I test-rør studierhar apigenin blevet vist at bekæmpe kræftceller, især dem i brystet, fordøjelseskanalen, hud, prostata og livmoder.

Derudoveren undersøgelse observeredeaf 537 personer, at dem, der drak kamille te 2–6 gange om ugen, var signifikant mindre tilbøjelige til at udvikle kræft i skjoldbruskkirtlen end dem, der ikke drak kamille te.

Disse fund er lovende, men mere menneskelig forskning af høj kvalitet er nødvendig for at drage en konklusion om kamille tees rolle i kræftforebyggelse.

RESUMÉ.

Kamille te indeholder antioxidanten apigenin, som kan hjælpe med at mindske inflammation og reducere risikoen for flere typer kræft.

4. Kan gavne blodsukkerkontrol.

At drikke kamille te kan hjælpe med at sænke blodsukkeret.

Dens antiinflammatoriske egenskaber kan forhindre beskadigelse af cellerne i bugspytkirtlen, som opstår, når dit blodsukkerniveau er kronisk forhøjet.

Sundheden for din bugspytkirtel er yderst vigtig, da den producerer insulin, det hormon, der er ansvarligt for at fjerne sukker fra dit blod.

I en undersøgelse af 64 diabetespatienter havde dem, der indtog kamille te dagligt med måltider i otte uger, signifikant lavere gennemsnitlige blodsukkerniveauer end dem, der indtog vand.

Derudoveradskillige dyreforsøg antyder, at kamille te kan sænke fastende blodsukkerniveauer med en betydelig mængde, og det kan også være gavnligt for at forhindre blodsukkeret efter at have spist.

De fleste beviser for kamille te rolle i kontrol med blodsukker er baseret på resultater fra dyreforsøg. Ikke desto mindre er resultaterne lovende.

RESUMÉ.

De antiinflammatoriske virkninger af kamille te kan fremme blodsukkerkontrol, især når den indtages sammen med et måltid.

5. Kan forbedre hjertesundheden.

Kamille te er rigeligt i flavoner, en klasse af antioxidanter.

Flavoner er blevet undersøgt for deres potentiale til at sænke blodtrykket og kolesterolniveauerne, hvilket er vigtige markører for din hjertesygdomsrisiko.

En undersøgelse af 64 diabetespatienter fandt, at de, der drak kamille te sammen med måltiderne, havde bemærkelsesværdige forbedringer i deres samlede kolesterol, triglycerid og “dårlige” LDL-kolesterolniveauer sammenlignet med dem, der drak vand.

Mere forskning er nødvendig for at bekræfte kamille te rolle i at fremme hjertesundhed, men det kunne bestemt ikke skade at inkludere det i din kost.

RESUMÉ.
Kamille er en god kilde til flavone antioxidanter, der kan spille en rolle i forbedring af hjertesundheden.

Andre potentielle sundhedsmæssige fordele.

Følgende sundhedsmæssige fordele ved kamille te er for det meste anekdotiske og understøttes ikke af videnskabelig forskning:

  • Øger immunforsvaret: Kamille te fremmes ofte som en strategi til forebyggelse og behandling af forkølelse, men der mangler beviser for dette. Det er også blevet sagt at være beroligende for ondt i halsen.
  • Lindrer angst og depression: Der er nogle tegn på, at kamille kan reducere sværhedsgraden af angst og depression, men dette er hovedsageligt baseret på at bruge det som en aromaterapi eller tage det som et supplement.
  • Forbedrer hudens sundhed: Det er blevet rapporteret, at påføring af kamille på huden via kosmetiske produkter, såsom lotioner, øjencremer og sæber, kan være fugtgivende og nyttig til at reducere hudbetændelse.
  • Forhindrer knogletab: Nogle hævder, at kamille te kan spille en rolle i forebyggelsen af ​​knogletab, der fører til tilstande som osteoporose. Imidlertid er beviset for dette svagt.

Selvom disse sundhedsanprisninger mangler beviser, betyder det ikke, at de er falske. De er simpelthen ikke blevet undersøgt endnu og kan være i fremtiden.

RESUMÉ.

Der er i øjeblikket ingen stærke beviser for at drikke kamille te forbedrer immun-, knogle- og hudens sundhed. Derudover mangler forskning vedrørende dets rolle i angst og depression.

Bivirkninger af kamille te.

At drikke kamille te er generelt sikkert for de fleste mennesker.

Der har været rapporter om kamilleallergier, som mest sandsynligt forekommer hos personer, der er allergiske over for planter i tusindfamilien, såsom ragweed og krysantemum.

Desuden kan kosmetiske produkter, der indeholder kamille, irritere øjnene, hvis de kommer i direkte kontakt med dem. Dette kan føre til konjunktivitis, som er betændelse i øjet.

Det er også vigtigt at bemærke, at sikkerheden ved at drikke kamille te ikke er etableret hos små børn, gravide eller ammende kvinder og mennesker med lever- eller nyresygdom.

Ikke desto mindre har der ikke været nogen rapporter om livstruende bivirkninger eller toksicitet ved at drikke kamille te.

RESUMÉ.

Selvom nogle få mennesker kan være allergiske over for kamille, er det sikkert for de fleste mennesker at drikke. Negative bivirkninger er yderst sjældne.

Resumé.

Kamille te er en sund drik.

Det er rig på nogle kraftige antioxidanter, der kan have en række sundhedsmæssige fordele, herunder reducere risikoen for kræft og hjertesygdomme.

Selvom forskningen vedrørende kamille te er lovende, har der simpelthen ikke været tilstrækkelige undersøgelser til at drage en konklusion om dens virkninger på helbredet.

Mange af undersøgelserne vedrørende kamille te er udført på dyr og reagensglas, og resultaterne kan ikke oversættes til mennesker.

Ikke desto mindre er kamille meget sikker at drikke, og mange mennesker nyder at drikke den for sin lækre smag og trøstende aroma.

Hvis du vil udforske kamille te potentielle fordele, er det absolut værd at medtage i din kost.

 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button