sundhed

5 fordele og anvendelser af Yarrow Tea.

Yarrow te brygges af en populær medicinsk urt.

Yarrow (Achillea millefolium) er blevet brugt i tusinder af år for sine potentielle sundhedsmæssige fordele. Faktiskdets slægtsnavn, Achilleahenviser, til krigeren Achilles i græsk mytologi, da han brugte ryllik til at behandle sine soldaters sår.

Der er 140 forskellige arter af Achillea, som er kendetegnet ved deres klyngede blomster og hårede, aromatiske blade.

Undersøgelser viser, at denne plante kan have forskellige fordele som urtete, ekstrakt eller æterisk olie.

Her er 5 fordele og anvendelser af røllike te.

 

1. Kan forbedre sårheling.

Siden tiden i det antikke Grækenland er ryllik blevet brugt i grødomslag og salver til behandling af sår.

Et dyreforsøg fundet, at røllike bladekstrakter udviste antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, som begge støtte sårheling.

Desuden bemærkede denne undersøgelse, at røllikeekstrakt kan øge fibroblaster, som er cellerne, der er ansvarlige for at regenerere bindevæv og hjælpe din krop med at komme sig fra skade.

I mellemtidenen 2-ugers undersøgelse observeredeaf 140 kvinder, at en salve fremstillet af denne urt og perikon hjalp med at helbrede episiotomi-steder, som er kirurgiske snit på vaginalvæggen lavet under fødslen.

Mens disse resultater er lovende, er det uklart, om røllike te har de samme virkninger. Der er således behov for flere undersøgelser.

RESUMÉ.

Undersøgelser antyder, at røllebladekstrakt og salve kan øge sårheling. Imidlertid er der behov for yderligere undersøgelser af selve røllike te.

2. Kan afhjælpe fordøjelsesproblemer.

Yarrow har længe været brugt til at behandle fordøjelsesproblemer som sår og irritabel tarmsyndrom (IBS), hvis symptomer inkluderer mavesmerter, diarré, oppustethed og forstoppelse.

Faktisk indeholder denne urt flere flavonoider og alkaloider, som er planteforbindelser, der vides at lindre fordøjelsesklager.

I en undersøgelse på rotter demonstrerede en røllikeekstrakt tonic beskyttet mod mavesyreskader og viste anti-såregenskaber.

En anden dyr undersøgelse viste, at de flavonoid antioxidanter i røllike te kan kæmpe fordøjelsesproblemer spasmer, inflammation og andre IBSsymptomer.

Alligevel er der behov for mere forskning.

RESUMÉ.

Dyreforsøg viser, at ryllike te kan give flere fordøjelsesfordele, såsom bekæmpelse af sår og IBS-symptomer.

3. Kan hjælpe med at reducere symptomer på depression og angst.

Flavonoiderne og alkaloiderne i røllike te kan lindre symptomer på depression og angst.

Undersøgelser viser, at plantebaserede alkaloider som dem i røllike te reducerer udskillelsen af ​​kortikosteron, et hormon, der er højt under kronisk stress.

En undersøgelse viste, at ædleblomster æteriske olier indgivet oralt til rotter reducerede angst og tilskyndede daglig mental og fysisk aktivitet.

Disse resultater er dog foreløbige og gælder ikke nødvendigvis angst hos mennesker. Desuden bør du ikke indtage æteriske olier.

Således er det nødvendigt med menneskelig forskning på røllike te.

RESUMÉ.

Yarrow te indeholder flavonoider og alkaloider, der kan lindre symptomer på depression og angst. Alligevel er menneskelige studier nødvendige.

4. Kan hjælpe hjernens sundhed.

Yarrow har vist sig at hjælpe visse hjernesygdomme, såsom multipel sklerose, Alzheimers, Parkinsons og encephalomyelitis – betændelse i hjernen og rygmarven forårsaget af en virusinfektion.

En nylig dyreforsøg bemærkes, at røllike ekstrakt reducerede alvorligheden af encephalomyelitis, samt hjernen inflammation og rygmarv og hjerneskade det forårsagede.

Plus, en rotte undersøgelse viste, at røllike s antioxidanter har anti-beslaglæggelse effekter, hvilket gør denne urt en lovende behandling for mennesker med epilepsi.

Yderligere rotte undersøgelser viser, at denne plante kan forhindre symptomerne på Alzheimers og Parkinsons sygdomme, såsom hukommelsestab og nedskrivninger i fysisk bevægelse og muskeltonus.

Disse undersøgelser er imidlertid foreløbige og begrænset til dyr.

RESUMÉ.

Forskning tyder på, at ryllik kan reducere symptomer på visse hjernesygdomme, såsom epilepsi, multipel sklerose, Alzheimers og Parkinsons.

5. Kan bekæmpe betændelse.

Mens betændelse er en naturlig kropslig reaktion, kan kronisk betændelse føre til skade på celler, væv og organer.

Yarrow kan reducere hud- og leverbetændelse, hvilket kan hjælpe med at behandle hudinfektioner, tegn på ældning af huden og ikke-alkoholisk fedtleversygdom.

En undersøgelsesrørundersøgelse fastslog, at røllikextrakt ikke kun nedsatte betændelse, men også øget fugt i huden.

Andre reagensglas undersøgelser viser, at denne ekstrakt kan reducere leverbetændelse – samt bekæmpelse feber.

Selvom disse resultater er lovende, er det nødvendigt med menneskelig forskning.

RESUMÉ.

Yarrow te kan reducere både lever- og hudbetændelse, men forskning er i øjeblikket begrænset.

Sådan tilføjes det til din diæt.

Yarrow kommer i flere former, herunder pulver, salver, tinkturer, ekstrakter og tørrede blade og blomster.

Bladene og blomsterne kan laves til te ved at koge 1-2 teskefulde (5-10 gram) i kogende vand i 5-10 minutter. Du kan købe den tørrede urt såvel som præfabrikerede teposer fra forskellige sundhedsforretninger eller online.

Du kan også tilføje ryllikspulver til smoothies, vand og juice – og bruge essentielle olier i bade, lotioner eller diffusorer.

Husk, at der ikke er tilstrækkelig dokumentation til at fastlægge doseringsretningslinjer for røllike te eller andre produkter. Som sådan bør du altid henvise til produktmærker eller konsultere en sundhedsperson, inden du bruger denne urt.

RESUMÉ.

Du kan købe tørret røllike eller færdiglavede teposer online eller i forskellige sundhedsforretninger. Denne urt kommer også i andre former, såsom tinkturer, salver, ekstrakter og pulvere.

Resumé.

Ryllik er blevet brugt medicinsk siden oldtiden, herunder som urtete.

Forskning viser, at dets planteforbindelser kan være til gavn for sårheling, fordøjelsesproblemer, hjernesygdomme og andre tilstande. Imidlertid er yderligere undersøgelser hos mennesker nødvendige.

Hvis du er interesseret i at drikke yarrow te, skal du kontakte en læge for at sikre dig, at det passer til dig.

 

Related Articles

Back to top button