sundhed

10 fordele og anvendelser af Maqui Berry.

Maqui bær (Aristotelia chilensis) er en eksotisk, mørk-lilla frugt, der vokser vildt i Sydamerika.

Det høstes hovedsageligt af de indfødte Mapuche-indianere i Chile, der har brugt blade, stilke og bær medicinsk i tusinder af år. I dag markedsføres maqui-bær som en “superfrugt” på grund af dets høje antioxidantindhold og potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder reduceret inflammation, blodsukkerkontrol og hjertesundhed.

Her er 10 fordele og anvendelser af maqui bær.

1. Fyldt med antioxidanter.

Frie radikaler er ustabile molekyler, der kan forårsage celleskader, betændelse og sygdom over tid.

En måde at forhindre disse virkninger på er ved at spise mad rig på antioxidanter, såsom maqui bær. Antioxidanter virker ved at stabilisere frie radikaler, hvilket hjælper med at forhindre celleskader og dets negative virkninger.

Undersøgelser tyder på, at kostholdige antioxidanter kan reducere risikoen for kroniske sygdomme, såsom hjertesygdomme, kræft, diabetes og gigt.

Maqui bær er angiveligt pakket med op til tre gange flere antioxidanter end brombær, blåbær, jordbær og hindbær. Især er de rige på en gruppe antioxidanter kaldet anthocyaniner. Anthocyaniner giver frugten sin dybe lilla farve og kan være ansvarlig for mange af dens påståede sundhedsmæssige fordele.

I en fire-ugers klinisk undersøgelse havde personer, der tog 162 mg af et maqui-bærekstrakt tre gange dagligt, signifikant reduceret blodmål for skader på frie radikaler sammenlignet med kontrolgruppen.

RESUMÉ

Maqui bær er fyldt med antioxidanter, som kan reducere din risiko for kroniske sygdomme, såsom hjertesygdomme, kræft, diabetes og gigt.

2. Kan hjælpe med at bekæmpe betændelse.

Forskning tyder på, at maquibær har potentialet til at bekæmpe tilstande forbundet med betændelse, herunder hjertesygdomme, gigt, type 2-diabetes og visse lungesygdomme.

I flere reagensglasundersøgelser har forbindelser i maqui bær vist kraftige antiinflammatoriske virkninger.

Tilsvarende antyder reagensglasundersøgelser, der involverer det koncentrerede maquibærtilskud Delphinol, at maqui kan reducere betændelse i blodkar – hvilket gør det til en potentiel allieret til forebyggelse af hjertesygdomme.

Derudover i en to-ugers klinisk undersøgelse havde rygere, der tog 2 gram maqui-bærekstrakt to gange dagligt, betydelige fald i mål for lungebetændelse.

RESUMÉ

Maqui bær demonstrerer lovende antiinflammatoriske effekter i reagensglas og kliniske studier. Dette antyder, at det kan hjælpe med at bekæmpe tilstande forbundet med betændelse.

3. Kan beskytte mod hjertesygdomme.

Maqui bær er rig på anthocyaniner, potente antioxidanter, der har været forbundet med et sundere hjerte.

Undersøgelsen af ​​sygeplejerskernes sundhed hos 93.600 unge og middelaldrende kvinder fandt, at diæter, der var højest i anthocyaniner, var forbundet med en 32% reduceret risiko for hjerteanfald sammenlignet med de laveste i disse antioxidanter.

I en anden stor undersøgelse var diæt med højt indhold af anthocyaniner forbundet med en 12% reduceret risiko for højt blodtryk.

Selvom der er behov for mere endelig forskning, kan maqui-bærekstrakt også hjælpe med at reducere hjertesygdomsrisikoen ved at sænke blodniveauerne af “dårligt” LDL-kolesterol.

I en tre måneders klinisk undersøgelse med 31 personer med prediabetes reducerede 180 mg af det koncentrerede maqui bærtilskud Delphinol blodets LDL-niveauer i gennemsnit med 12,5%.
RESUMÉ

De potente antioxidanter i maqui bær kan hjælpe med at sænke “dårlig” LDLhjælpe med at

4. Kankontrollere blodsukkeret.

Maqui bær kan hjælpe naturligt moderat blodsukkerniveau.

Testrørundersøgelser har vist, at forbindelser, der findes i maqui bær, kan påvirke den måde, din krop nedbrydes på, og bruger kulhydrater til energi. I en tre måneders klinisk undersøgelse hos mennesker med prediabetes reducerede 180 mg maqui bærekstrakt en gang dagligt det gennemsnitlige blodsukkerniveau med 5%.

Selvom dette fald på 5% synes lille, var det nok at bringe deltagernes blodsukker ned til normale niveauer. Mens der er behov for mere forskning, kan disse fordele skyldes maquis høje anthocyaninindhold.

I en stor befolkningsundersøgelse var kostvaner med højt indhold af disse forbindelser forbundet med en signifikant reduceret risiko for type 2-diabetes.

RESUMÉ

Diæter med højt indhold af planteforbindelser fundet i maqui bær er forbundet med en reduceret risiko for type 2-diabetes. Derudover antyder en klinisk undersøgelse, at maqui-bærekstrakt kan hjælpe med at sænke blodsukkeret hos mennesker med prediabetes.

5. Kan støtte øjenhygiejne.

Hver dag udsættes dine øjne for mange lyskilder, herunder solen, lysstofrør, computerskærme, telefoner og fjernsyn.

Overdreven lyseksponering kan beskadige dine øjne.

Imidlertid kan antioxidanter – som dem der findes i maqui bær – tilbyde beskyttelse mod lysinduceret skade.

En reagensglasundersøgelse viste, at maqui bærekstrakt forhindrede lysinduceret skade i øjenceller, hvilket tyder på, at frugten kan være gavnlig for øjenhygiejnen. Imidlertid er maqui-bærekstrakter meget mere koncentreret i gavnlige antioxidanter end selve frugten. Mere forskning er nødvendig for at afgøre, om spiser frugten har lignende virkninger.

RESUMÉ

Maqui-bærekstrakt kan hjælpe med at reducere lysinducerede øjenskader. Imidlertid er der behov for mere forskning for at afgøre, om frugten i sig selv har lignende virkninger.

6. Kan fremme en sund tarm.

Dine tarme rummer billioner af bakterier, vira og svampe – samlet kendt som dit tarmmikrobiom.

Selvom dette måske lyder alarmerende, kan et forskelligt tarmmikrobiom påvirke dit immunsystem, hjerne, hjerte og – selvfølgelig – din tarm positivt.

Der kan dog opstå problemer, når dårlige bakterier opvejer fordelagtige.

Interessant nok antyder undersøgelser, at planteforbindelser i maqui og andre bær kan hjælpe med at omforme din tarmmikrobiota og øge antallet af gode bakterier.

Disse gavnlige bakterier metaboliserer planteforbindelserne og bruger dem til at vokse og formere sig.

RESUMÉ

Maqui bær kan være til gavn for tarmens sundhed ved at fremme væksten af ​​gode bakterier i tarmene.

7–9. Andre potentielle fordele.

Mange foreløbige undersøgelser af maquibær antyder, at frugten kan give yderligere fordele:

 

  • Anticancereffekter: I reagensglas- og dyreforsøg viste den type antioxidanter, der findes i maqui-bær, potentiale til at reducere kræftcellereplikation , undertrykke tumorvækst og inducere kræftcelledød .
  • Anti-aging effekter: Overdreven eksponering for ultraviolette stråler fra solen kan forårsage for tidlig ældning af din hud. I reagensglasundersøgelser undertrykte maqui-bærekstrakt skader på celler forårsaget af ultraviolette stråler.
  • Lindring af tørre øjne: En lille 30-dages undersøgelse på 13 personer med tørre øjne viste, at 30-60 mg af et koncentreret maqui-bærekstrakt hver dag øgede tåreproduktionen med ca. 50%.

 

Da indledende undersøgelser har vist lovende resultater, er det sandsynligt, at der vil blive forsket mere på denne superfrugt i fremtiden.

RESUMÉ

Foreløbige undersøgelser viser, at maqui bær kan have kræft- og aldringseffekter. Det kan også hjælpe med at lindre symptomer på tørre øjne.

10. Let at tilføje til din diæt.

Friske maqui bær er nemme at få forbi, hvis du bor i eller besøger Sydamerika, hvor de vokser rigeligt i naturen.

Ellers kan du finde juice og pulver fremstillet af maqui bær online eller hos din lokale helsekostforretning.

Maqui bærpulver er en god mulighed, da de fleste er lavet af frysetørret maqui. Videnskab antyder, at dette er den mest effektive tørringsmetode, da den bevarer de fleste af de potente antioxidanter.

Derudover er maqui bærpulver en let og lækker tilføjelse til frugt smoothies, havregryn og yoghurt. Du kan også finde utallige velsmagende opskrifter online – fra maqui bær limonade til maqui bær ostekage og andre bagværk.

RESUMÉ

Friske maqui bær kan være svære at få med, medmindre du bor i eller besøger Sydamerika. Maqui bærpulver er imidlertid let tilgængeligt online og i visse butikker og giver en let tilføjelse til frugt smoothies, havregryn, yoghurt, desserter og mere.

Bundlinjen.

Maqui bær er blevet betragtet som en superfrugt på grund af dets høje indhold af potente antioxidanter.

Det demonstrerer mange potentielle fordele, herunder forbedret betændelse, “dårlige” LDL-kolesterolniveauer og blodsukkerkontrol.

Nogle undersøgelser tyder på, at det også kan have anti-aging effekter og fremme tarm- og øjens sundhed.

Selvom friske maqui bær er svære at få, er maqui bær pulver let tilgængeligt og en sund tilføjelse til smoothies, yoghurt, havregryn, desserter og mere.

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27425643

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20170356

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 17425182

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25892567

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24497378

 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button